verkkokaupan hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi – 24 sivun Super-Opas


Leo Sävel

Kirjoittaja: Leo Sävel

Leo on työskennellyt WordPress-verkkosivuratkaisuiden ja ihmisten verkkokäyttäytymisen parissa yli 10v.


Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät mitä verkkokaupan hakukoneoptimointi, eli Ecommerce SEO (Search Engine Optimization) on ja osaat optimoida oman verkkokauppasi itse. Tai vähintäänkin ymmärrät, mitä toimenpiteitä optimointi vaatii ja osaat ostaa verkkokaupan hakukoneoptimoinnin ulkopuoliselta ammattilaiselta.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi koostuu sivustolle ja sen ulkopuolelle tehtävistä toimenpiteistä, joilla pyritään nostamaan kaupan hakukonesijoituksia halutuilla avainsanoilla.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi ei poikkea kovinkaan paljoa tavallisen verkkosivuston hakukoneoptimoinnista.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi koostuu

1. Teknisestä toteutuksesta
2. Sisällöistä
3. Backlinkeistä

Tee siis verkkokaupastasi niin sisällöllisesti, kuin teknisestikin tasokas kokonaisuus ja hanki kauppaasi laadukkaita backlinkkejä. Eli linkkejä, jotka ohjaavat muilta sivustoilta sinun verkkokauppaasi.

Nchannelin tutkimuksen mukaan 44 % ihmisistä aloittaa verkko-ostomatkansa tekemällä Google-haun. SEMrushin tutkimuksen mukaan 37,5 % kaikesta verkkokauppoihin tulevasta liikenteestä tulee hakukoneiden kautta.

Tämän takia sinun tulee olla esillä Googlessa, kun ihmiset alkavat hakemaan tuotetta verkosta.

Kun pidät huolen, että tässä verkkokaupan hakukoneoptimointia käsittelevässä Super-Oppaassa listatut vinkit ovat jatkuvasti kehitettävinä, voit nukkua yösi hyvin ja tiedät hakukoneoptimointityösi olevan oikealla tiellä.

1. Liikenteen ohjaaminen

Verkkokauppiaana normaaleiden kaupan pyörittämisen rutiinitöiden lisäksi yksi tärkeimmistä, ellei tärkein tehtäväsi on ohjata kauppaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajia.

Liikenteen ohjaukseen 99,99 % tapauksista kaksi kustannustehokkainta tapaa ovat Facebook ja Google.

Hakukoneoptimoinnissa ei ole kyse mainonnasta, mutta kauppiaana verkkonäkyvyyden kokonaiskenttä tulee ymmärtää. Kun suunnittelet verkkokaupan hakukoneoptimointia, vastaan tulevat aina vaihtoehtoiskustannukset. Mitkä toimenpiteet näkyvyyden eteen olisivat sinulle kaikkein kannattavimpia? Missä järjestyksessä mitäkin kannattaisi tehdä? Harva verkkokauppias kun pystyy panostamaan kaikkeen samanaikaisesti vaaditulla tavalla.

Verkkokauppiaana tarvitset siis:

Luotettavan Facebook-mainonnan gurun, joka varmistaa, että FB-mainontasi on mahdollisimman tuottavaa. Lisäksi tarvitset myös luotettavat Google-mainonnan ja hakukoneoptimoinnin asiantuntijat.

On erittäin epätodennäköistä, että

löytäisit yhden henkilön, joka hanskaa nämä kaikki kolme (SEO, Google Ads, Facebook Ads) kokonaisuutta. Ja henkilön, jolla olisi vieläpä kalenterissa tilaakin. Niin ja se budjetti, edullinen tietysti.

Markkinointioimistosta varmasti löytyisi näille kaikille osa-alueille pätevä tekijä, mutta se voi tulla helposti hintavaksi. Varsinkin näihin kaikkiin panostaminen samanaikaisesti. Ei pelkästään klikkausbudjetit, vaan kuukausittaiset työbudjetit siihen päälle.

Jos budjettisi ei ole rajaton, sinun kannattaa yrittää tehdä jotain itsekin. Jos lähdet opettelemaan Facebook- tai Google-mainonnan tekemistä itse, siinä palaa helposti satasia tai tuhansia turhiin klikkauksiin, jotka eivät tuo myyntiä.

Itse, ilman ammattilaista tehdyssä mainonnassa pahinta on se,

Että luulet kaiken olevan kunnossa, mutta tilanne voi olla täysin päinvastainen. Seuraat analytiikkaa ja ihmettelet, miksi kaupassa käy ihmisiä, mutta kukaan ei osta mitään? Eivätkö tuotteet olekaan riittävän hyviä? Todellisuudessa kaupassa on saattanut käydä vain väärät ihmiset.

Vahva suositus:

Hanki kumppani mainontaan. Vähintäänkin ammattitason henkilö, joka kulkee rinnallasi ja varmistaa, että mainonnassasi on kaikki ok.

Jos päätät kuitenkin tehdä mainontaa itse, ahmi aiheen tiimoilta mahdollisimman monta hyvää artikkelia, YouTube-videoa ja verkkokurssia ennen mainonnan käynnistämistä.

Tietyn tason ymmärrys verkkolöydettävyydestä on vitaali pohja ostajallekin. Mainonnassa ja hakukoneoptimoinnissa jos jossain, on todella tärkeää tietää, mitä on ostamassa. Tieto auttaa strategisessa suunnittelussa – onhan kyse kuitenkin sinun rahoistasi.

Tärkein tehtäväsi verkkokauppiaana

on tunnistaa kaikkein potentiaalisimmat asiakaskohderyhmät ja ne tavat, joilla parhaat kohderyhmäsi tavoitat, sekä ohjaat heidät kauppaasi.

2. Milloin verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa?

Lyhyt vastaus: lähes aina.

Moni aloittava verkkokauppias on ymmällään

miettiessään, minkä verran verkkonäkyvyyteen (mainonta + SEO) kannattaisi käyttää euroja kuukausitasolla?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta oma suositukseni vähän rumasti sanottuna: niin paljon kuin perse kestää, mutta kuitenkin hallitusti, jotta nähdään mitä kanavia optimoimalla saadaan markkinointi-investoinneillesi parhaat tuotot.

Kun tuote on kunnossa ja tuotteita pystytään lähettämään asiakkaille niin paljon, kuin tilauksia vain tulee, verkkokaupassa on kyse markkinointibisneksestä.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa etenkin silloin, kun tuotteisiisi liittyvillä avainsanoilla tehdään paljon Google-hakuja kuukausitasolla. Vielä parempi, jos kilpailu ei ole kovinkaan suurta. Paljon hakuja ja vähän kilpailua on toki harvinainen yhdistelmä. Vähän sama kuin hyvä ja halpa.

Vaikka kilpailua olisikin enemmän – sekään ei haittaa. Pitää vain löytää vähiten kilpaillut strategiat, jotka tuovat työhön suhteutettuna mahdollisimman paljon näyttökertoja, liikennettä ja kauppaa.

3. Tuottava verkkokauppa ilman hakukoneoptimointia

Millaiselle verkkokaupalle hakukoneoptimoinnin tekeminen ei ole niin merkityksellistä?

Jos tuotteille ei ole hakukysyntää, on verkkokaupan hakukoneoptimointi vähemmän merkityksellistä.

Otetaan esimerkki:

Yritys maahantuo ja myy täysin uutta tuotetta, jota valtaosa ei ole vielä nähnyt. Tällöin ihmiset eivät vielä osaa tehdä tuotteeseen liittyviä Google-hakuja ja näin hakukysyntä on todennäköisesti vielä vähäistä tai olematonta.

Jos tuote tästä huolimatta on sellainen, että tuotteen kohderyhmään kuuluvat sen nähdessään heti kuitenkin ostavat tuotteen, kannattaa mainontaa tehdä Facebookin puolella. Näin saat käytettyä klikkausbudjettia kohderyhmääsi, vaikka tuotetta ei haettaisikaan Googlen puolella.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa kannattaa toki ennakoida ja tehdä sivustosisällöt ja muut optimointityöt jo ennen kovemman hakukysynnän alkamista. Näin otat kilpailijoistasi niskalenkin.

Ilman hakukoneoptimointiakin voi siis rakentaa tuottavan verkkokaupan. Hakukoneoptimoinnin kannattavuus riippuu siis myytävistä tuotteista.

Jos tuotteesi ovat heräteostostuotteita, FB-mainonta voi olla hakukoneoptimointia paljon kannattavampaa.

Muista kuitenkin tämä:

Vaikka FB-mainonta olisikin siinä hetkessä kannattavampaa, saattavat hakukoneoptimoinnin eteen tehdyt työt tuoda positiivisia tuloksia usein vielä vuosienkin päästä.

4. Verkkokauppa-alusta

Verkkokauppa-alusta ja sen valinta määrittävät pitkälti sen, millainen kauppa teknisesti on ja myös sen, kuinka helppo teknisiä ominaisuuksia on kustomoida kauppiaan tarpeiden mukaan.

Kokemukseni mukaan kaksi ehdottomasti parasta verkkokauppa-alustaa ovat Shopify ja WordPressin verkkokauppa-alusta WooCommerce.

Jos ajattelit kokeilla kaupan rakentamista itse

Mutta et koe itseäsi teknisesti kovinkaan lahjakkaaksi, suosittelen tässä tapauksessa alustaksi Shopify:ta. Shopifyn osalta kannattaa varautua WooCommercea korkeampiin (jo heti alussa n. +50-100 €/kk) kuukausittaisiin kustannuksiin.

WordPress WooCommerce-verkkokaupan hinta

Jos olet valmis panostamaan rahallisesti myös kaupan visuaaliseen suunnitteluun ja tekniseen toteutukseen, WordPressin WooCommerce nousee monissa tapauksissa parhaimmaksi vaihtoehdoksi.

Yksinkertaisimmat, muutaman tuotteen WooCommerce-verkkokauppatoteutukset ammattilaiselta ostettuna lähtevät yleensä n. 1500 € ylöspäin. Hyvään ja toimivaan perus verkkokauppaan (n. 20-100 tuotetta) saa helposti sijoitettua 2000-5000 € tai enemmän. Mitä enemmän ominaisuuksia, visuaalisuutta, alasivuja, tuotekategorioita ja tuotteita kauppaan tulee, sitä korkeammaksi hintalappu yleensä nousee.

Vaikka WordPress ja siihen asennettava verkkokauppalisäosa WooCommerce ovat itsessään ilmaisia, vaatii niiden hyvä hallinta yleensä vuosien varrella kehittynyttä ammattitaitoa ja kokemusta, jota ei ihan hetkessä opita.

Moni pystyy tästä huolimatta rakentamaan WooCommercella ”ihan ok” perus kaupan, mutta kauppiaana menee helposti todella paljon aikaa asioiden selvittelyyn ilman ammattilaista. Hyvin monessakin asiassa. Tämän vuoksi jokainen kauppias tarvitsee yleensä vähintäänkin oman supportin, jonka puoleen kääntyä tulevissa ongelmatilanteissa.

Alustavalintani on WordPressin WooCommerce

Itse suosin alustavalintana WordPressiä (kuten tälläkin sivustolla) ja tästä syystä WooCommercea. Tämän johdosta tässä artikkelissakin sivutaan jonkin verran myös WooCommerceen liittyviä juttuja. Verkkokaupan hakukoneoptimointi on tästä huolimatta jokaiselle verkkokaupalle olennainen asia, oli alusta sitten mikä tahansa. Alustasta riippumatta asiat ovat käytännössä myös samoja, ne vain toteutetaan teknisesti hiukan eri tavoin.

5. SEO-strategia

Verkkokaupan hakukoneoptimointi pohjautuu SEO-strategiaan. Eli sunnitelmaan siitä, mitä tehdään, miten tehdään ja milloin tehdään.

SEO-strategia sisältää mm. nämä 6 kokonaisuutta:
1. Verkkokaupan hakukoneoptimointiin käytössä olevat resurssit (rahallinen budjetti ja osallistuvat henkilöt)
2. Kilpailija-analyysin SEO:n näkökulmasta (millä avainsanoilla kilpailevat, millaiset sisällöt, millaiset sijoitukset, millaisia backlinkkejä hankittuna, jne.)
3. Lyhyen ja pitkän tähtäimen suunnitelmat (esim. 6kk, 12kk, 24kk, jne.)
4. Konkreettisen listauksen kaikista avainsanoista ja niiden työjärjestyksestä

5. Kuukausittaisen tuntibudjetin ja henkilöresurssit hands-on -tekemiselle
6. Checkpointit tuloskehityksen seurantaan

6. Avainsanatutkimus

SEO-strategian luomisessa puolestaan käytetään avainsanatutkimusta. Avainsanatutkimus on analyysi siitä, millä avainsanoilla yrityksen kannattaisi kilpailla Googlen hakutuloksissa.

Avainsanatutkimus

Jos myisit vaikkapa koiratarvikkeita, avainsanatutkimuksen avulla voitaisiin selvittää, onko ”koiran remmi” verkkokaupallesi parempi avainsana, kuin ”koiran talutushihna”.

Todennäköisesti molemmat ovat hyviä avainsanoja, mutta avainsanatutkimuksen pitäisi johdatella siihen, kumpaa näistä avainsanoista lähdet optimoimaan ensin. Nämä suunnitelmat kirjataan ylös SEO-strategiaan, jonka ”lopputuotteena” syntyy lista verkkokaupan hakukoneoptimointitöiden työtehtävistä, työjärjestyksestä ja aikatauluista.

Avainsanatutkimuksessa kaksi tärkeintä selvitettävää asiaa ovat:
– Hakukysyntä, eli minkä verran tietyn tuotteen tai tuotekategorian avainsanoilla tehdään hakuja
– Millainen kilpailu (haastavuus) milläkin avainsanalla on

7. Lisäosat verkkokaupan hakukoneoptimointiin

SEO-lisäosat ovat verkkokauppa-alustoilta löytyviä valmiita palikoita, joilla helpotat verkkokaupan teknistä hakukoneoptimointia. Jos käytät verkkokauppa-alustana WordPressin WooCommercea, SEO:n perusasetuksia varten kannattaa asentaa hakukoneoptimoinnin tekemiseen tarkoitettu lisäosa, kuten RankMath tai Yoast.

Asentamisen jälkeen lisäosaan kannattaa täyttää perustiedot ja asentamisen myötä saat käyttöösi parhaat peruskäytännöt, kuten XML-sitemapin. Jos käytät esim. RankMathia ja et ole varma, mitä kaikkea lisäosan käyttöönotossa kannattaa huomioida, katso vaikka tämä opastusvideo YouTubesta.

8. Metaotsikko ja metakuvaukset

Kun teet Google-haun millä tahansa hakutermillä, näet hakutuloksissa metaotsikon ja metakuvauksen.

Metaotsikko ja metakuvaus

Otsikko on nimensä mukaisesti otsikkoteksti, joka näkyy sinisellä verkko-osoitteen alapuolella. Jos olet käynyt ko. sivustolla, otsikko näkyy liilana. Otsikkoon mahtuu n. 60 merkkiä välilyönnit mukaanlukien. Tästä syystä otsikko on yleensä avainsanapainotteinen ja pidemmät lausemuodot on jätetty metakuvaukseen.

Kuvaus taas on harmaa teksti otsikon alla, jonka tarkoituksena on vahvistaa otsikon sanomaa ja lisätä käyttäjän ymmärrystä siitä, mitä sivu käsittelee. Kuvauksen maksimipituus on n. 160 merkkiä välilyönnit mukaanlukien.

Otsikolla ja kuvauksella on kaksi päätarkoitusta:
– Tarjota Googlelle tietoa sivusi tärkeimmistä avainsanoista
– Vakuuttaa verkkokauppasi näkeviä ihmisiä klikkaamaan hakutulostasi

Vaikka Google onkin ilmoittanut, ettei metatekstit (otsikko ja kuvaus) ole ranking-tekijöitä, ohjeistaa SEO-lisäosat kirjoittamaan tärkeimmän avainsanasi otsikkoon ja kuvaukseen. Tämä nimittäin parantaa klikkausprosenttia, kun ihmiset näkevät otsikossa ja kuvauksessa sen, mitä olivat etsimässäkin.

Klikkausprosentti, eli CTR (Click Through Rate)

Sen sijaan on merkittävä ranking-tekijä. Mitä paremman klikkausprosentin, eli mitä todennäköisemmin Google-haun tehnyt käyttäjä klikkaa hakutulostasi ja siirtyy sivuillesi, sitä enemmän Google nostaa sijoituksiasi hakutuloksissa ko. avainsanaa käytettäessä.

Tästä syystä metat ovat tärkeitä SEO:n kannalta ja niihin kannattaa panostaa. Hyvään copyyn panostaminen maksaa varmasti itsensä takaisin parempien tulosten, suurempien liikennöinti- ja kauppamäärien myötä.

9. Tuotekuvausten optimointi

Jos (kun) haluat rankata Googlessa myös yksittäisillä tuotekohtaisilla sivuillasi, astuu verkkokaupan hakukoneoptimointi taas kuvaan ja sinun tulee optimoida tuotekuvaukset myös SEO-näkökulmasta.

Tuotesivujen optimionnin peruslähtökohtana on uniikit ja kattavat tekstisisällöt. Jos myyt esimerkiksi tuotetta, joka on 10 muussakin kaupassa myytävänä, älä ota tekstiä muista kaupoista tai valmistajan sivuilta suoraan. Toki tietyt mitat, materiaalit ja muut vakiona pysyvät tuotetiedot ovat haastavia muokata, mutta tästä huolimatta kannattaa kirjoittaa myös oma sisältö tuotekuvauksen yhteyteen. Tällainen sisältö syntyy helposti, kun kertoo miten helppo tuote on ottaa käyttöön, miten tuotetta käytetään, missä olosuhteissa se on parhaimmillaan jne.

Suosittelen tekemään

Mahdollisimman monelle (ainakin tärkeimmille) tuotteellesi esim. unboxing -tyyppisen tai ”näin käytät tuotetta” YouTube-videon. Näin saat helposti relevanttia ja uniikkia sisältöä Google-näkyvyyttä sekä ennen kaikkea käyttäjiä ajatellen. Samalla hyödynnät myös YouTuben voimaa verkkokauppasi hakukoneoptimoinnissa. YouTube on Googlen palvelu ja Google tarjoaa herkäsi YT-linkkejä, jos hakijan käyttämät avainsanat osuvat videon otsikkoon tai kuvaukseen ja videolle on saatu edes jonkin verran jo katsojia.

Persoonalliset tuotekuvaukset

Persoonallisilla teksteillä erotut eduksesi, tai ainakin erotut. Esimerkiksi suomalaisella valco.fi -verkkokaupalla on monen mielestä hauskalla tavalla todella persoonallisia tuote-esittelytekstejä. Tässä yksi esimerkki:

tuotekuvausten optimointi

Tämän lisäksi hyvä vastaava esimerkki persoonallisista tuote-esittelyteksteistä on armeijatavaran erikoisliike Varusteleka.

Molempien edellä mainittujen verkkokauppojen tekstit

Ovat monen mielestä niin huvittavia, että tuotelinkkejä jaetaan ystäville ja tutuille esimerkiksi somessa niiden viihdearvon johdosta. Tämä tuo verkkokauppiaan näkökulmasta ”ilmaisia” some-jakoja ja vierailijoita kauppaan. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta some-jaot ja somen kautta tuleva liikenne ovat myös todella hyvä juttu.

Näistä hyvistä esimerkeistä huolimatta kopioinnin sijaan tulisi löytää oma tuotteillesi sopiva tone of voice. Sellainen äänensävy, joka puhuttelee, muttei kuitenkaan ärsytä kohderyhmääsi (ainakaan suurinta osaa).

Tämä on myös todella herkkä laji

Esimerkiksi nopeet.fi aurinkolasibrändi meni viestinnällään pitkään vielä juuri siedettävän ja mauttoman rajamaastossa. Tämä viestintä vetosi etenkin moniin nuoriin. Kunnes nopeet ampuivat yli ja ottivat yhden heidän toiminnasta palautetta antaneen henkilön kiusaamisen kohteeksi. Se on sitten jo oma tarinansa, joten ei mennä siihen sen enempää. Joka tapaukesssa tämän jälkeen moni brändin fani alkoi boikotoimaan tuotteita ja heidän aurinkolasiensa käyttäminen ei ollutkan enää coolia. Kukapa haluaisi tukea kiusaajia?

10. Tuotenimien ja URL-osoitteiden optimointi

Huolehdi, että tuotenimet ja URL-osoitteet ovat optimoituina. Nimeä tuotteet selkeästi ja jos mahdollista, käytä tuotenimissä ihmisten käyttämiä hakutermejä.

Muodosta url-osoitteet lyhyiksi ja informatiivisiksi, jotta jo URL-osoitteesta käy nopeasti ilmi mahdollisimman paljon:
/koirien-talutushihnat/

Tärkeimmän avainsanasi sisällyttäminen kannattaa tehdä URL-osoitteeseen. Jos ”koirien talutushihnat” ovat ko. kategorian tärkein avainsanasi, kannattaa kategoriasivu tehdä todennäköisesti tällä nimellä.

Jos toisiksi tärkein avainsanasi olisi:

”koiran remmi”, ei välttämättä ole järkevää yrittää optimoida /koirien-talutushihnat/ -sivua tälle avainsanalle, vaan luoda oma sivu avainsanan optimointiin.

Näin saat todennäköisesti molemmille avainsanoille paremman näkyvyyden. Yleensä yhtä sivua on vaikea (ei toki mahdotonta) saada rankkaamaan hyvin useammalla kilpaillulla avainsanalla.

Älä myöskään spämmää urleja täyteen avainsanojen toivossa näin:
/tyylikas-mukava-ja-edullinen-koiran-talutushihna/

Käytä ”tyylikäs”, ”mukava” ja ”edullinen” avainsanoja sen sijaan tuotteen otsikossa (h1) ja tuotekuvauksessa.

11. Kategoriat

Kategoriasivu on yksittäinen sivu siinä missä tuotesivukin. Kategoriasivut ovat sivustohierarkiassa tuotesivujen yläsivuja.

Otetaan esimerkki:
domain.fi/naisten-vaatteet/ (Kategoriasivu)
domain.fi/naisten-vaatteet/t-paidat/ (Alakategoriasivu)
domain.fi/naisten-vaatteet/t-paidat/tuote1/ (Tuotesivu)

Kategorioilla on kaksi eri tarkoitusta:
1. Parantaa verkkokauppasi hakukonenäkyvyyttä
2. Helpottaa asiakkaita löytämään kaupasta heitä eniten kiinnostavat tuotteet

Kategoriasivu on yleensä tuotesivua helpompi saada rankkaamaan paremmin. Mistä tämä johtuu?

Google haluaa tarjota hakijalle omasta mielestään aina parasta mahdollista sisältöä. Jos kaupassasi myydään 50 erilaista samaan kategoriaan kuuluvaa tuotetta. Sanotaan vaikka naisten t-paitoja. G uskoo vierailijan löytävän häntä kiinnostavan tuotteen helpommin, jos hakutuloksissa tarjotaan 50 tuotteen kategoriasivua yksittäisen tuotesivun sijaan.

Tämän takia

Kyseisessä esimerkissä yksittäistä tuotesivua ei kannata lähteä optimoimaan ”naisten t-paita” avainsanalle, vaan nimenomaan kategoriasivua. Haluat myös todennäköisesti saada useammalle tuotteelle hyvää näkyvyyttä samalla avainsanalla. Yksittäinen tuote myös ennemmin tai myöhemmin poistuu myynnistä, kun taas kategoriasivu on pysyvämpi.

Kategoriasivujen optimointi

Kategoriasivut ovat hakukoneoptimoinnin näkökulmasta verkkokaupan tärkeimpiä yksittäisiä sivuja. Kategoriasivuilla ja niiden optimoinnilla luodaan perusta verkkokaupan hakukoneoptimointiin. Tehdessäsi niin kutsuttua OnPage-optimointia, eli hakukoneoptimointia, joka tapahtuu sivustollasi, kategoriat ovat yleensä se yksittäinen kokonaisuus, johon sinun kannattaa panostaa kaikkein eniten.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi kategoriasivulle:
– Luo kategoriasivu kuvaavalla, mutta kohtuullisen lyhyellä nimellä
– Kirjoita kategoriasivulle mielenkiintoinen ja kattava, mutta kuitenkin ytimekäs sisältö
– Asettele sisällöt houkuttelevasti sivun yläosaan ja pidä tuotteet pääroolissa
– Näytä tuotteita mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon ja säilytä mukava silmäiltävyys
– Aseta kategoriasivulle sopiva metaotsikko ja metakuvaus

– Aloita backlinkkien hankkiminen ko. kategoriasivulle

Kategorioiden lisäksi on vielä tageja

Tagit ovat kategorioita spesifimpiä. Naisten t-paidoissa tagi voisi olla esimerkiksi ”joulu”. Tämä tagi suodattaisi naisten t-paidoista vielä jouluaiheiset t-paidat esiin vierailijalle.

12. Blogi

Blogi on kategorioiden ohella yksi tärkeimmistä työkaluista verkkokaupan hakukoneoptimointiin. Tai oikeastaan sillä ei ole mitään väliä, onko se blogi, vai jokin muu alusta julkaisuja varten.

Se, nimetäänkö polku muotoon:
domain.fi/blogi/, domain.fi/artikkelit/, domain.fi/tuote-esittelyt/ vai jotenkin muuten, ei ole merkityksellistä. Kunhan verkkokauppiaana sinulla on tapa, jolla saat helposti julkaistua uutta sisältöä verkkokauppasi domainin alle.

Esimerkiksi WooCommerce-verkkokauppiaalle WordPressissä blogin (Artikkelit -toiminto) julkaisu on yksi helpoimmista tavoista uusien linkkien julkaisuun ja verkkokaupan hakukoneoptimointiin.

Otetaan esimerkki:

Olet avainsanatutkimusta tehdessäsi tunnistanut avainsanan, jolla haluaisit rankata. Oletetaan sen olevan nyt vaikka ”koiran remmi”.

Tällöin voit luoda blogipostauksen esimerkiksi koiran remmin valinnasta ”/blogi/koiran-remmin-valinta/” ja optimoida postauksen ko. avainsanalle.

Blogipostauksessa voit vertailla remmejä esimerkiksi kestävyyden, muiden ominaisuuksien tai hintojen osalta ja upottaa suositeltavia tuotteita suoraan postaukseen. Näin käyttäjät laskeutuvat Googlesta suoraan optimoimallesi sivulle, saavat asiantuntevaa tietoa tuotteiden eroista ja voivat lisätä tuotteita suoraan ostoskoriin. Voilà – asiakaskokemuksen parantamisella on tapana lisätä verkkokaupan konversioita.

13 Verkkokaupan hakukoneoptimointi vaihtoehtoisen tuotteen avainsanoille

Verkkokaupan hakukoneoptimointia tehdessäsi tulet todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jossa vaihtoehtoisen tuotteen hakukoneoptimointi on SEO-strategiassasi listalla seuraavana. Eli SEO:n näkökulmasta seuraavaksi kannattavin toimenpide.

Vaihtoehtoisten tuotteiden hakukoneoptimoinnissa pyrit

Saamaan verkkokauppasi löytymään avainsanoilla, jotka eivät suoranaisesti ole omia tuotteitasi, mutta liittyvät tuotteisiisi vahvasti ja näitä etsivät käyttäjät saattaisivat olla kiinnostuneita ostamaan myös sinun tuotteitasi.

Otetaan esimerkki:

Autonhoitotuotteisiin erikoistunut verkkokauppa autodude.fi on tehnyt artikkelin otsikolla ”Auton konepesu – suositeltavaa vai ei?”. Tällä artikkelilla on kohtuullisen hyvä näkyvyys Googlattaessa esim. ”auton konepesu”, ”auton harjapesu” jne.. Artikkelissa he perustelevat, miksi auton konepesu ei ole suositeltavaa (maalipinnan naarmuuntuminen jne.) ja tarjoavat pesulle vaihtoehtoisia, heidän mielestään parempia tuotteita. Näin auton konepesusta lisätietoa etsivä käyttäjä saattaa löytää Autoduden ja päätyä jopa ostamaan heidän autonhoitotuotteitaan.

14 Vinkit, neuvot ja oppaat

Kategoria- ja blogisivujen lisäksi todella suosittu sisällöntuotantomuoto verkkokaupan hakukoneoptimointiin ovat erilaiset vinkki-, neuvo ja opassivut. Opas on yleensä yksittäinen sivu, vähän kuten kategoria- tai blogisivu, mutta nimensä mukaisesti opas.

Tässä esimerkki:

verkkokaupan hakukoneoptimointi opas

Normaaleilla verkkosivustoilla oppaat saattavat olla ns. liidimagneetteja (latausmuurin takana olevaa premium-sisältöä), mutta verkkokaupoissa oppaat ovat tapa houkutella sivustolle käyttäjiä hakukoneista.

Jotta oppaan sisällöt saadaan avuksi verkkokaupan hakukoneoptimointiin, tulee sisällöt olla esillä tekstimuodossa. Jos piilotat sisältöä esim. PDF-tiedostoon, siitä ei ole SEO-mielessä juuri iloa. Kirjoita siis PDF:n sisältö auki vaikkapa artikkelimuotoon. Harva muutenkaan tykkää latailla tiedostoja, jos saman voisi nähdä suoraan esim. joltain omalta tuotetiedoille tarkoitetulta välilehdeltä.

Oppaiden Google-löydettävyys

Esimerkiksi Googlattaessa ”suksien valinta”, XXL verkkokaupan opassisältö tulee hyvin esiin kärkisijoilla. Näin käyttäjät löytävät XXL:n tarjoamat vinkit ja sitä kautta saattavat päätyä ostamaan heidän tuotteitaan.

Yksi asia, jota jäin kaipaamaan

Heidän opassivultaan, oli suorat tuoteupotukset heidän suosittelemiin tuotteisiin. Nyt lukisin ensin oppaan, katsoisin videon ja vasta sitten siirtyisin linkistä eteenpäin tuotekorteille. Näin käyttäjän näkökulmasta olisi ollut helpompi lisätä Iivon suosittelmat sukset suoraan ostoskoriin ilman ylimääräistä klikkausta. Myös kuva suksista ja hinnan näkeminen olisi kenties houkutellut ostamaan.

He tietysti panostavat verkkokaupan hakukoneoptimointiin, joten näin ulkopuolisena on turha lähteä sen enempää spekuloimaan. Todennäköisesti eri vaihtoehdot ovat A/B-testattu ja todettu tämä malli konversioiden näkökulmasta kaikkein tehokkaimmaksi.

15. Tuotekuvien optimointi (tiedostonimet ja Alt-tekstit)

Ennen tuotekuvan lisäämistä verkkokauppaasi, optimoi tuotekuva mielellään n. 100kt tai alle tiedostokokoon. Kun pidät kuvien tiedostokoot maltillisina, sivun latausajat pysyvät kurissa.

Pienentäessäsi kuvan tiedostokokoa, älä laske kuvalaatua merkittävästi, sillä verkkokaupoissa kuvalaatu korreloi ostotapahtumien kanssa. Jos sivultasi löytyvän kuvapaikan koko koko ei ole massiivinen, ei kannata laittaa kuvaa 1920×1080 resoluutiolla sivustolle. Kuvan tiedostokoko pienenee hyvin, kun puodotat resoluution esimerkiksi 1366×768. Tämän voit tehdä helposti esimerkiksi ilmaisella pixlr.com kuvanmuokkaustyökalulla.

Voit tallentaa kuvan myös ”medium” (70 %) -laadulla, jolloin kuvalaatu yleensä säilyy hyvin samalla tiedostokoon pienentyessä optimaalisempaan kokoon.

Kun kuva on muokattu optimaaliseen muotoon ja kokoon, muista myös nimetä se järkevästi muuta verkkokaupan hakukoneoptimointia ajatellen. Ennen kuvan lisäämistä verkkokauppajärjestelmääsi, nimeä kuvasi ”856-DSC_4626.jpg” sijaan ”vihrea-koiran-purulelu.jpg”.

16. Alt-tekstit

Tämän lisäksi lisää samassa yhteydessä kuvallesi Alt-teksti (Alternative text). Esimerkiksi WordPressissä tämä tapahtuu Mediakirjaston kautta.

Alt-tekstit auttavat Googlea

Ymmärtämään, mitä kuva käsittelee ja näin annat kuvillesi mahdollisuuden löytyä Googlen kuvahaun kautta ihmisten hakiessa avainsanoilla, jotka osuvat Alt-tekstisi kuvaukseen. Esimerkiksi jos olet lisännyt Alt-tekstiksi ”vihreä koiran purulelu”, kuvalla on mahdollisuudet löytyä ihmisten Googlatessa ”vihreä koiran pululelu” tai ”koiran purulelu” -hakufraaseilla.

Tämän lisäksi Alt-tekstit auttavat

Lukulaitetta käyttäviä näkövammaisia tunnistamaan kuvasta kuvien Alt-tekstit ja näin ollen näkövammaisillakin on mahdollisuus ymmärtää kuvan sanomaa näkemättä itse kuvaa.

17. Linkkien indeksointi

Hakukoneoptimoinnin eteen tehty työ on niin kauan turhaa, kunnes sivulinkki on indeksoitunut Googleen. Ilman indeksointia kukaan ei voi löytää sivulle Googlen kautta.

Linkin indeksoituminen tarkoittaa

Sitä, että Google on tunnistanut sivustosi uuden linkin (esim. uusi tuote- tai blogisivu) ja sallii linkin löytymisen Google-haun kautta. Tunnistus tapahtuu yleensä automaattisesti jonkin ajan kuluttua linkin julkaisusta. Googlen crawler-botit vierailevat automaattisesti eri verkkosivustoilla indeksoiden sivuja, kunhan niiden pääsyä ei ole estetty tarkoituksenmukaisesti tai tietämättä. Välillä indeksointi ei kuitenkaan onnistu automaattisesti ja sen eteen joutuu tekemään lisätöitä.

Suosittelen indeksoinnin hoitamista aina Google Search Consolen kautta. Kun julkaiset uuden linkin, kuten vaikkapa uuden tuotteen, käy heti tämän jälkeen pyytämässä indeksointia Search Consolen kautta. Näin toimiessasi saatat myös nopeuttaa linkin indeksoitumista ja sivusi pääsee nopeammin mukaan Googlen hakutuloksiin.

Google indeksoi automaattisesti myös

Vanhoja sivuja uudelleen. Jos teet esimerkiksi sivusi teksteihin parannuksia parempien SEO-tulosten toivossa, todellinen vaikutus alkaa vasta, kun Google on indeksoinut sivusi uudelleen muutostesi jälkeen. Jos toivot nopeampia tuloksia, käy vanhan linkin päivityksen jälkeen tekemässä myös indeksointipyyntö ko. linkille GSC:ssä.

Kuinka nopeasti Google indeksoi uuden sivun?

Lyhyt vastaus: n. 4 päivässä – 6 kuukaudessa.

Indeksointinopeuteen vaikuttavat mm.:
– Verkkosivuston luotettavuus
– Verkkosivuston koko ja rakenne
– Sisällön laatu

Esimerkiksi Hesarin artikkelit indeksoituvat varmasti paljon nopeammin, kuin leosavel.com:in. Luotettavampi sivusto ja laadukkaammat sisällöt 😁

Se, kuinka nopeasti verkkokauppasi uudet sivut indeksoituvat selviää oikeastaan tutkimalla tilannetta. Pidä halutessasi kirjaa indeksointinopeudesta uusien linkkien julkaisun jälkeen.

Uuden linkin indeksoitumista kannattaa seurailla aina Google Search Consolen kautta. Kun teet hakukoneoptimointia, Google Search Console kannattaa ottaa tavaksi. Välillä jos laiskottaa, voit tehdä nopean pikatestin myös esimerkiksi Small SEO Tools:in ilmaisella Google Index Checker -työkalulla.

Testiä on turha tehdä heti linkin julkaisun jälkeen, sillä heti se ei kuitenkaan indeksoidu.

Tältä Google Index checker näyttää:

Testeriin voit lisätä linkit (max 5 kpl), joiden indeksoitumista haluat testata. Testin tulokset näyttävät tältä:

Testaushetkellä 2 uusinta blogipostaustani eivät olleet vieläkään indeksoituneet Googleen. Artikkelien julkaisuista oli tässä vaiheessa jo useampia viikkoja, mutta Google ei tästä huolimatta halunnut niitä indeksoida.

Tarkemmin kun tilannetta tarkastelee Google Search Consolen kautta, voidaan huomata, että linkit itseasiassa olivat indeksoituja, mutta ne eivät olleet sillä hetkellä hakemistossa. Eli vaikka Google oli ne indeksoinut, niillä ei ollut mahdollisuutta sillä hetkellä löytyä Google-haun kautta.

ei google hakemistossa

Alla olevasta kuvasta vastaavasti näet, miltä indeksoitu sivu näyttää Google Search Consolessa. Katsoessasi kuvaa huomaat, että ko. sivu on indeksoitu viimeksi 11.2.2022 klo 13:38. Otin screnshotin 12.2.2022, joten Googlen crawler-botti oli edellisenä päivänä käynyt sivun läpi ja näin Googlella oli taas viimeisimmät tiedot sivuni sisällöistä:

indeksoitu

Jos sivusi indeksoinnissa on ongelmia, kannattaa lukea myös Googlen oma ohjeistus yleisimmistä indeksoinnin ongelmista ja niiden korjaamisesta.

Extra-vinkki:
Jos haluat saada nopean käsityksen siitä, millaisia linkkejä esim. kilpailijallasi on indeksoituna Googlessa, kirjoita Google-hakuun kaikki yhteen kirjoitettuna ”site:verkkokaupannimi.fi”. Eli esimerkiksi ”site:verkkokauppa.com”. Jos kyseisessä verkkokaupassa on tuhansia indeksoituja sivuja, niiden kahlaaminen on melko työlästä. Tässä tapauksessa voit tarkentaa hakua esim. näin ”site:verkkokauppa.com koiran ruoka”.

18. Schema Markups

Schema merkintöjen (Schema Markups) avulla jäsentelet sivuillasi olevan datan auttaaksesi Googlea ja muita hakukoneita ymmärtämään sivustosi sisältöjä paremmin.

Schema merkinnät ovat verkkokaupan hakukoneoptimoinnin teknisin yksittäinen kokonaisuus. Älä kuitenkaan pelästy, vaikka se kuulostaisi sanana jo monimutkaiselta. Pidä kuitenkin huoli, että saat ne tehtyä tavalla tai toisella, jotta maksimoit verkkokauppasi hakukonenäkyvyyden.

WooCommercessa skeemamerkinnät voidaan hoitaa helposti esimerkiksi RankMath -lisäosan avulla. Lisäosa luo merkinnät automaattisesti koko sivustolle.

Schema merkinnät

Tehdessäsi schema merkinnät oikein, mahdollistat verkkokauppasi näkymisen niin kutsutuissa Googlen rikkaissa hakutuloksissa (Rich Snippets). Rikkaat tulokset ovat Googlen tarjoamaa ”ylimääräistä” tietoa hakutulossivuilla, joiden tarjottu paikka kannattaa ihmeessä ottaa.

Verkkokauppatuotteen rikkaissa tuloksissa (Rich Snippets) voivat näkyä esim.:
– Arvostelut
– Arvosteluiden määrät
– Hintatiedot
– Varastotilanne

Googlen rikkaana hakutuloksena näkyvä tähtikeskiarvo on valopilkku, joka kiinnittää verkkoselaajan huomion. Vielä kun varastotilanne olisi parempi, käyttäjä todennäköisemmin klikkaisi linkkiä.

Kuvassa metakuvauksen alapuolella näkyvä kolmas rivi on kokonaan schema merkintöjen ansiota. Tämä lihottaa hakutulosta yhdellä ylimääräisellä ja vieläpä visuaalisella rivillä tähtien kera. Mitä enemmän palstatilaa Googlessa saat, sitä todennäköisemmin käyttäjä näkee linkkisi ja klikkaa verkkokauppaasi.

19. Murupolku

Murupolku (eng. bread crumbs) on pieni tekstipolku, joka sijaitsee yleensä sivun yläosassa. Murupolku kertoo käyttäjälle, millä sivulla hän on. Murupolku auttaa samalla käyttäjää hahmottamaan, minkä kategorian ja mahdollisen alakategorian alle ko. sivu kuuluu.

Esimerkki murupolusta:

Murupolun palaset toimivat myös linkkeinä. Jos haluaisit ylemmässä kuvassa siirtyä katselemaan Applen puhelinten lisäksi myös muita puhelimia, pääsisit sivulle klikkaamalla ”Puhelimet ja tarvikkeet” -linkkiä.

Murupolkujen avulla lisäksi helpotat Googlen crawler-botteja liikkumaan verkkokaupassasi. Tämä taas auttaa Googlea ymmärtämään paremmin, mistä kaupassasi on kyse. Googlen parempi ymmärrys puolestaan lisää todennäköisyyttä sille, että G osaa tarjota linkkejäsi hakutuloksissa.

Murupoluilla on siis 2 tarkoitusta:
– Auttaa Googlea ymmärtämään paremmin, mistä sivustollasi on kyse
– Auttaa käyttäjien navigointia sivustolla

Vuonna 2018 Google alkoi näyttämään murupolkuja suoraan myös hakutuloksissa:

Murupolun näyttäminen hakutuloksissa tuo käyttäjälle lisätietoa siitä, mille sivulle hän tarkalleen ottaen olisi siirtymässä, jos hän päätyy klikkaamaan linkkiä.

Myös WooCommercessa murupolut saa helposti käyttöön esimerkiksi verkkokaupan hakukoneoptimointiin tarkoitetulla RankMath SEO-lisäosalla.

20. rel=”Canonical”

Verkkokauppasi tulee todennäköisesti luomaan automaattisesti hakukoneoptimoinnin näkökulmasta tarpeetonta ja jopa haitallista tuplasisältöä. Eli tismalleen samaa sisältöä useammalle eri sivulle.

Esimerkiksi tuotteiden suodatukseen tarkoitetut painikkeet ja valikot luovat helposti ylimääräisiä urleja, jotka sisältävät tuplasisältöä.

Tai vastaavasti sinulla voi olla sama tuote listattuna useammalla eri sivulla:
– domain.fi/kategoria1/tuote1/
– domain.fi/tarjoukset/tuote1/
– jne.

Tilanteen korjaamiseksi luodaan canonical -tagi, joka kertoo hakukoneille, millä näistä sivuista alkuperäinen sisältö on. Eli mikä sivuista on se alkuperäinen ja kaikkein tärkein.

Tämä saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei huolta. Esimerkiksi useimmat WooCommercen SEO-lisäosat hoitavat tämän automaattisesti puolestasi, kunhan ominaisuus on lisäosan asetuksissa päällä.

21. Muut huomioitavat asiat

Verkkokaupan hakukoneoptimointiin liittyy pitkä lista teknisiä ja ei niin teknisiä asioita, kuten:
– CDN
– Optimaalisten sisältöjen määritelmät
– Olemassa olevien sisältöjen optimointi
– Latausnopeus
– Backlinkit
– Tulosten seuranta ja analysointi
– Jatkokehitys havaintojen perusteella
– jne.

Vain muutamia mainitakseni. Toiston välttämiseksi en avaa niitä tähän erikseen tarkemmin, mutta käy lukemassa näistä ja muista yli 125 SEO:on liittyvästä vinkistä hakukoneoptimointia käsittelevästä blogipostauksestani.

22. Parviäly – hanki palautetta

Kun kehität verkkokaupan hakukoneoptimointia ja ennen kaikkea kauppaasi yleisesti – muista pyytää palautetta.

Omille ajatuksille, näkemyksille ja virheille tulee helposti sokeaksi. Verkkokauppiaana palautteen pyytäminen on siis ensiarvoisen tärkeää. Pyydä palautetta asiakkailta, ystäviltä, tutuilta ja tietysti myös muilta verkkokauppiailta.

Keskusteluun muiden verkkokauppiaiden kanssa hyvä ryhmä on esimerkiksi Facebookin Verkkokauppiaat -ryhmä. Jos sinulla on WordPressillä tehty WooCommerce -verkkokauppa, myös Facebookin WordPress / WooCommerce / Suomi / Finland -ryhmä voi olla hyvä ottaa seurantaan. Tämän lisäksi myös tietysti hyviä kansainvälisiä ryhmiä löytyy helposti etsimällä.

23. Yhteenveto verkkokaupan hakukoneoptimointiin

Tähän artikkelin loppuun koostin vielä yhteenvedon siitä, miten verkkokaupan hakukoneoptimointi tehdään WooCommerce -alustalla. Nämä samat lainalaisuudet pätevät myös oikeastaan kaikkiin muihinkin alustoihin, joten tieto järkevästä kokonaisuudesta ei mene hukkaan, käytit sitten mitä alustaa tahansa.

Suurimmalla osalla valmisalustoista esim. hosting kuuluu pakettiin ja et oikeastaan voi hankkia sitä itse mitään muuta kautta. Tämän lisäksi eri alustoilla on lisäosia ja toiminnallisuuksia täysin samoihin asioihin. Huolehdi siis, että nämä seuraavat listatut asiat ovat kunnossa.

Hakukoneoptimointi WooCommerce-verkkokaupalle

1. Kilpailuta verkkokaupan tekijä ja hanki tyylikäs sekä toimiva verkkokauppa haluamillasi toiminnallisuuksilla (tai toteuta itse)
2. Hanki laadukas WordPress-hosting, mieluiten oma palvelin kaupallesi
3. Valitse WordPressin teemaksi Kadencen, saat sen ilmaiseksi kauttani
4. Asenna verkkokaupan hakukoneoptimointiin tarkoitettu lisäosa, kuten RankMath tai Yoast
5. Laadi avainsanatutkimus
6. Laadi SEO-strategia aikatauluineen ja budjetteineen avainsanatutkimusta hyödyntäen
7. Kirjoita hyvät ja kattavat sisällöt tuotesivuille
, mutta ennen kaikkea kategorioihin, joihin hakukoneoptimointityöt kannattaa keskittää
8. Aseta sivuille klikkauksiin houkuttelevat metaotsikko ja -kuvaus

9. Aloita osto-oppaiden, blogipostausten ja muiden verkkokaupan hakukoneoptimointiin tarkoitettujen sisältöjen suunnittelu
10. Asenna Google Analytics, jotta saat relevanttia tietoa sivustovierailuista ja heidän käyttäytymisestään
11. Asenna Microsoft Clarity, jotta opit ymmärtämään, miten käyttäjät liikkuvat kaupassasi, mitä osioita tutkitaan ja mitkä skipataan
12. Tee verkkokaupallesi nopeusoptimointi – tämän voit hoitaa automaattisesti Aseo.fi -palvelun avulla
13. Testaa verkkokauppasi PageSpeedillä sekä Pingdomilla ja tee tarvittavia parannustoimenpiteitä latausnopeutta silmällä pitäen
14. Asenna sivustollesi konversioseuranta
15. Aloita blogiartikkeleiden kirjoittaminen avainsanoista, joilla haluat rankata, mutta vältä kuitenkin optimoimasta useampaa eri sivua samalle avainsanalle
16. Huolehdi, että artikkelipohjan ulkoasu on selkeä, houkutteleva ja helposti luettava

24. Yhteenveto yksittäisen avainsanan optimoinnista

Huolehdi, että verkkokaupan hakukoneoptimoinnin tukipilarit (listattu yllä) ovat kunnossa, jonka jälkeen suuntaa katseesi kohti yksittäisten avainsanojen ja niiden sisältöjen optimointia.

Vinkit yksittäisen avainsanan optimointiin

1. Valitse SEO-strategiastasi avainsana, joka on listallasi seuraavana
2. Tutustu Googlen kautta avainsanaan ja sen kilpailuun
3. Kirjoita avainsaan liittyvä mielenkiintoinen ja laaja blogiartikkeli, tuotevertailu-, opassivu tai vastaava
4. Käytä pääavainsanasi lisäksi muitakin hakufraaseja ja niiden synonyymeja
5. Pyri mielellään n. 600-2000 sanan tekstiin – voit myös julkaista suppeammin ja laajentaa myöhemmin
6. Seuraa kirjoitustyön edetessä esim. RankMathin tai muun SEO-lisäosan ohjeistuksia
7. Kirjoita optimoitavalle sivulle houkuttelevat metatekstit
8. Aseta sisällöllesi mieleinen pääkuva (kenties mukaansatempaavalla kuvatekstillä)
9. Lisää muut aiheeseen sopivat artikkelikuvat tekstiin sopivin välein
10. Muista lisätä artikkelin kuville Alt-tekstit

11. Upota aiheeseen liittyviä tuotteita suoraan artikkeliin, jotta sopivat tuotteet on helppo lisätä ostoskoriin ilman ylimääräisiä klikkauksia
12. Suunnittele tavat, joilla ohjaat käyttäjiä eteenpäin kohti muita tärkeitä sivuja, kuten kategorioita ja tuotteita
13. Julkaise sisältö nopeasti, älä aikaile – linkin indeksointipyyntö kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti
14. Jaa artikkeli sopiville keskustelualustoille, kuten aiheeseen liittyville keskustelupalstoille ja someen, joista todennäköisesti saisi lisää vierailijoita kauppaan
15. Aloita backlinkkien hankkiminen artikkelille
– muista, että backlinkit ovat sisältöjen ohella verkkokauppasi yksittäinen tärkein avain menestykseen

Toivottavasti artikkeli on ollut hyödyllinen. Suosittelen seuraavaksi siirtymään laajempaan verkkosivuston hakukoneoptimointia käsittelevään artikkeliini.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi mielessä?

Varaa ilmainen kartoitus alta, niin jutellaan tarkemmin ja katsotaan, miten voisin olla avuksi.
👇👇👇👇👇👇👇