ilmainen laskutusohjelma kokemuksia

Ilmainen laskutusohjelma kokemuksia, Isolta


Leo Sävel

Kirjoittaja: Leo Sävel

Leo on työskennellyt WordPress-verkkosivuratkaisuiden ja ihmisten verkkokäyttäytymisen parissa yli 10v.


Uuden ilmaisen laskutusohjelman etsiminen tuli minulle ajankohtaiseksi, kun aikaisemmin käyttämäni ilmainen laskutusohjelma (Mezo.fi) ilmoitti, että heidän palvelunsa poistuu kokonaan käytöstä.

Olen mukana kahdessa eri yrityksessä, joissa molemmissa käytetään taloushallinnon ja laskutuksen osalta Netvisoria. Netvisor on erinomainen ohjelmisto, mutta valitettavasti Holding-yhtiöni tarpeeseen se ei kustannuksiensa vuoksi sopinut.

Holding-yhtiölläni ei ole oikeastaan kuluja, eikä toisaalta myöskään juuri tulojakaan. Tämän takia ilmainen laskutusohjelma oli käytännössä ainoa vaihtoehto minulle. Lähetän yhtiön kautta muutamia laskuja vuositasolla ja haluan todellakin pitää kulut olemattomina (lähinnä pankin palvelumaksuissa).

Näin hankit 5 ilmaista laskua Isoltan palveluun:

Jos uskot, että 10 lähetettävää myyntilaskua vuositasolla ei välttämättä riitä sinulle, tai muutamasta extralaskusta olisi ainakin iloa; kannattaa käyttöönoton yhteydessä käyttää alta löytyvää linkkiäni.

Mikäli otat Isolta-laskutusohjelman käyttöösi suosittelulinkkini kautta, saamme molemmat 5 ylimääräistä laskua ilmaiskäyttäjinä. Tässä linkkini käyttöönottoon:
https://www.isolta.fi/r/rehzwndmcj

Nopea Googlaus: ”Ilmainen laskutusohjelma kokemuksia”

Googlailin eri vaihtoehtoja ja tutustuin oikeastaan lähes jokaiseen vähääkään varteenotettavaan ilmaiseen laskutusohjelmaan sekä yritin etsiä niistä kokemuksia. Ilmainen laskutusohjelma kokemuksia -haku ei tuottanut haluamiani hakutuloksia, joten päätin kirjoittaa aiheesta artikkelin.

Hyvä ilmainen laskutusohjelma ja sen löytäminen tuntui olevan vähän kiven alla. Järkeviä vaihtoehtoja ei ollut kovinkaan montaa ja nopean tutkailun perusteella todella monessa vaihtoehdossa tuntui tulevan aina jokin raja vastaan, jonka vuoksi olisi pitänyt valita kuukausimaksullinen paketti.

Yli 30 000 käyttäjää ja toimintaa vuodesta 2001 alkaen

Isolta vaikutti sivustonsa perusteella luotettavalta, helposti käyttöönotettavalta ja helpolta selainpohjaiselta ratkaisulta. Maksullinenkin palvelu toimii varmasti loistavasti, mikäli ne ominaisuudet joskus tulisivat tarpeeseen.

Päätin kokeilla Isoltan ilmaista laskutuspalvelua. Enkä ole vielä ainakaan pettynyt.

Kaikki toimi todella helposti:
– Tilin avaaminen
– Tuotteiden lisääminen
– Asiakkaan lisääminen
– Laskun lähettäminen sähköpostitse tai verkkolaskuna

Juuri muita ominaisuuksia en ole vielä osannut kaivata, mutta olettaisin, että näitä kun tarvitsen, niin nekin saan käyttööni helposti.

Asiakaspalvelu toimii:

Ehdin olla jo heidän tukeenkin yhteydessä ja sain vastauksen kysymykseeni ripeästi. Hyvä asiakaskokemus on minulle asiakkaana aina todella tärkeää.

Muutaman pienyrittäjänkin tarjoama ilmainen laskutusohjelma löytyi

Ajattelin, että mielelläni tukisin pienyrittäjää valitsemalla sellaisen. Päädyin kuitenkin Isoltaan, kun ajattelin, etten halua heti olla vaihtamassa taas laskutuspalvelua, jos pienempi palvelu sattuisi vaikkapa lopettamaan.

Lisäksi ajattelin, että Isolta varmasti kehittää jatkuvasti palveluaan ja tietoturvakin on varmasti kunnossa. Helppo, edullinen ja tässä tapauksessa jopa ilmainen laskutusohjelma ilman ylimääräisiä huolia kuulosti juuri siltä, mitä olin hakemassa.

Verkkolaskujen lähettäminen ilmaisversiossa 0,54 €/lasku

Verkkolaskujen lähettäminen yleistyy jatkuvasti ja halusin ilmaiselta laskutusohjelmalta ehdottomasti mahdollisuuden verkkolaskujen lähettämiseen. 04/2020 elinkeinonharjoittajille tuli oikeus saada pyynnöstä toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa. Tämän takia verkkolaskumahdolisuus on ohjelmistossa elintärkeä, jos laskutat yrityksiä.

Isoltan ilmaisen verkkolaskutuspalvelun kautta pystyy helposti lähettämään verkkolaskuja ja ensimmäinen lähettämäni lasku olikin juuri verkkolasku.

Ostolaskujen vastaanottaminen ilmaisversiossa 0,54 €/lasku

Suosin itse digitaalisia ratkaisuja ja teen yrityksieni taloudenhallinnasta mahdollisimman helppoa ja suoraviivaista. Jo vuosia sitten aloitin ostolaskujen vastaanottamisen sähköisesti.

Holding-yhtiölläni en tätä ominaisuutta tarvitse ainakaan toistaiseksi, kun minulle ei oikeastaan tule laskuja.

Otin ostolaskujen vastaanottamisen kuitenkin jo käyttöön, kun sen sai helposti järjestelmästä aktivoitua muutamalla klikkauksella. Nyt voin siis myös ottaa vastaan verkkolaskuja helposti.

Monille yrittäjille tämä on varmasti toki todella tärkeä ominaisuus ja hyvä juttu, että sen saa myös ilmaisversiossa käyttöön samalla kertaveloitusperusteella kuin myyntilaskupuolenkin.

Mikäli palvelun hinnat ovat artikkelin kirjoituksen jälkeen päivittyneet ja etten puhu ihan puuta heinää, tarkista tästä palvelun hinnasto.

Näin hankit 5 ilmaista laskua Isoltan palveluun:

Jos uskot, että 10 lähetettävää myyntilaskua vuositasolla ei välttämättä riitä sinulle, tai muutamasta extralaskusta olisi ainakin iloa; kannattaa käyttöönoton yhteydessä käyttää alta löytyvää linkkiäni.

Mikäli otat Isolta-laskutusohjelman käyttöösi suosittelulinkkini kautta, saamme molemmat 5 ylimääräistä laskua ilmaiskäyttäjinä. Tässä linkkini käyttöönottoon:
https://www.isolta.fi/r/rehzwndmcj

Kiitos kun tutustuit artikkeliini ilmaisesta laskutusohjelmasta. Toivottavasti siitä oli hyötyä ja saat itse otettua käyttöön Isoltan tai jonkin muun sinulle sopivan ilmaisen laskutusohjelman.

PS jos tarvitsisit myös kotisivut, kauttani voit kilpailuttaa verkkosivujen tekijän vaivattomasti.