Henkilöbrändin rakentaminen

Haluatko profiloitua alasi asiantuntijaksi ja kasvattaa näkyvyyttäsi verkossa?

Henkilöbrändin rakentaminen tai kehittäminen viedään seuraavalle tasolle omalla henkilöbrändisivustolla.

Sivusto auttaa kasvattamaan näkyvyyttäsi ja vakuuttaa potentiaaliset sivustovierailijat ammattitaidostasi.

Koska luet tätä tekstiä, sinulla on todennäköisesti jo henkilöbrändin rakentaminen hyvällä mallilla. On aika ottaa seuraava askel.

Henkilöbrändisivuston tavoitteet

  • Ohjataan somesta ja Googlesta potentiaaliset asiakkaasi henkilöbrändisivustollesi ja kohti ostopäätöstä
  • Parannetaan asemaasi työmarkkinoilla
  • Nostetaan henkilöbrändisi brändimielikuva uudelle tasolle

Mikä henkilöbrändi?

Henkilöbrändi koostuu niistä yleisistä mielipiteistä, joita muilla ihmisillä, kuten kollegoillasi, asiakkaillasi ja kilpailijoillasi on persoonastasi ja osaamisestasi. Meillä jokaisella on henkilöbrändi, halusit sitä, tai et.

Henkilöbrändi:
Mitä muut sinusta ajattelevat tai sanovat, kun et itse ole paikalla.

Tätä ei kuitenkaan kannata ottaa kovinkaan vakavasti, sillä kuten tiedät, ihmisillä on tapana puhua kaikenlaista.

Henkilöbrändäys puolestaan on parhaimmillaan tehokasta markkinointia, jonka avulla voit vaikuttaa näihin sinusta syntyviin mielikuviin ja myydä osaamistasi tai palveluitasi, olematta kuitenkaan liian tyrkyttävä.

Vakuuttava henkilöbrändi auttaa sinua erottautumaan kilpailijoistasi ja parantamaan liiketoimintaasi tai asemaasi työmarkkinoilla.

Henkilöbrädisivuston hinta

3000 €

Verkkosivut henkilöbrändäyksen tueksi

Menestyvän henkilöbrändin rakentaminen ja kehittäminen edellyttää, että sinun on laitettava itsesi likoon ja tehtävä näkyväksi oma osaamisesi. Tämä puolestaan vaatii aktiivisuutta siellä, missä kohderyhmäsikin on.

Käytännössä kyse on usein verkossa tapahtuvasta sisällön tuottamisesta, keskusteluun osallistumisesta ja
omien ajatusten ja osaamisen säännöllisestä jakamisesta.

Kun haluat herättää ammatillista huomiota ja rakentaa menestyvää henkilöbrändiä digitaalisissa kanavissa, verkkosivuista ei ole haittaa. Some, nettisivut ja blogi tarjoavat sinulle ne kanavat, joissa voit tuoda esille omaa ammatillista osaamistasi sekä persoonaasi, eli kehittää henkilöbrändiäsi. Tämän kokonaisuuden avulla henkilöbrändin rakentaminen helpottuu.

Kuka hyötyy henkilöbrändäyksestä?

Henkilöbrändin rakentaminen ja sen merkitys korostuvat etenkin sellaisten alojen yrittäjillä ja työntekijöillä, joissa menestyminen edellyttää lujaa henkilökohtaista luottamusta ja asiantuntijuutta, kuten esimerkiksi kiinteistönvälitysalalla.

Social selling, eli aktiivinen läsnäolo somessa, verkostoituminen ja luottamuksen rakentaminen ovat silloin keskeinen osa markkinointia.

Erottuva henkilöbrändi, aktiivinen osallistuminen alan keskusteluun sekä verkostoituminen ovat eduksi myös työnhakijamarkkinoilla. Etenkin luovilla aloilla oman osaamisen näkyväksi tuominen esimerkiksi verkkosivujen, portfolion tai blogin muodossa ovat usein jopa välttämättömyys.

Leo Sävel

Henkilöbrändäyksen tulevaisuus

Uskon vahvasti, että jatkossa yhä useammalla henkilöbrändillä (muillakin kuin julkkiksilla) on oma henkilöbrändisivusto, jolla vahvistetaan omaa sanomaa verkossa. Henkilöbrändisivustoa kannattaa hyödyntää omana julkaisualustana, samaan tapaan, kuten vaikkapa eniten käyttämääsi sosiaalisen median kanavaasi. Sivuston hyödyt ovat kiistattomat.

Otetaan muutama esimerkki:

Mikäli nimesi olisi vaikkapa Janne Koponen, tai jokin muu yleisempi nimi – on todella haastavaa luoda erottuvaa henkilöbrändiä ilman omaa sivustoa. Google nimittäin tarjoaa paljon eri tuloksia, jotka eivät helpota erottautumista. Leo Sävel nimellä tämä on toki huomattavasti helpompaa.

Toinen esimerkki:

Oletko koskaan miettinyt, miten voisit vaikuttaa niihin hakutuloksiin, jotka tulevat kärkipaikoille tehdessäsi Google-haun omalla nimelläsi? Ovatko tulokset tällä hetkellä sellaisia, mitä haluaisit ensimmäisenä näyttää omaa nimeäsi haettaessa? Varsinkin ensimmäiselle linkille kannattaa antaa painoarvoa, sillä se kerää yleensä n. 33 % kaikista klikkauksista, kun taas toinen linkki lähes puolet vähemmän (n. 17 %). Tähän Googlen ensimmäiseen hakutulokseen on kohtuullisen haastava vaikuttaa ilman omaa sivustoa. Suurin osa tuntemistani ihmisistä kuitenkin haluaisi kertoa omin sanoin itsestään ja pystyä vaikuttamaan siihen, mitä Google-tuloksissa tulee vastaan omaa nimeä haettaessa. Henkilöbrändisivuston avulla tämä on todella helppoa.

Kolmas esimerkki:

Haluaisitko, että sinut henkilönä voitaisiin löytää, kun Googlataan suoraan jotain kompetenssiosaamistasi? Haluaisitko olla se asiantuntija, jonka sivusto tulee esiin osaamistasi haettaessa?
Henkilöbrändisivuston avulla se onnistuu. Sanottakoon kuitenkin, että avainsanan kilpailusta riippuen se on yleensä huomattavasti haastavampaa, kuin kahden edellisen esimerkin selättäminen.

Henkilöbrändisivuston hyödyt

Panostamalla henkilöbrändisivustoon ja blogin sisällöntuotantoon parannat hakukonenäkyvyyttäsi sekä lisäät kävijäliikennettä sivustollasi ja tuot oman henkilöbrändisi ihmisten tietoisuuteen.

Kiinnostusta ja tunteita herättävä sisältö ja profiloituminen alasi erityisosaajana saavat myös muut ihmiset jopa jakamaan nettisivuillesi tuottamaasi sisältöä esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa, mikä jälleen vahvistaa näkyvyyttäsi ja asiantuntija-asemaasi.

Visuaalisesti ja teknisesti laadukkaalla henkilöbrändisivustolla voidaan siis luoda puitteet, joilla henkilöbrändiä vahvistetaan.

Tarjoan sinulle henkilöbrändisivut, jotka

Tekevät osaamisesi näkyvämmäksi

Hyvällä nettisivujen tekstisisällöllä nostetaan esille osaamisesi ja vakuutetaan kohderyhmäsi asiantuntijuudestasi. Samalla luodaan edellytykset hakukoneoptimoinnille ja tarjotaan sivustovierailijoillesi heidän etsimänsä tieto.

Ammattilaisen avulla tarinasi ja asiantuntijuutesi voidaan kiteyttää tavalla, joka herättää kiinnostusta ja vaikuttaa positiivisella tavalla sinusta syntyviin mielikuviin. Ammattilaisen kirjoittamat tekstit ovat lisäksi helppolukuiset, hyvin jäsennellyt ja houkuttelevasti sommitellut.

Huolella suunnitelluilla kävijäpoluilla saadaan puolestaan ohjattua käyttäjät kohti haluttuja toimenpiteitä.

Houkuttelevat visuaalisella ilmeellään

Henkilöbrändisivustosi visuaalinen ilme vaikuttaa merkittävästi siihen, millaisia ensivaikutelmia ja mielikuvia onnistutaan herättämään sivustovierailijoissasi. Nettisivujen selkeä, ammattimainen ulkoasu vaikuttaa siis osaltaan henkilöbrändin rakentumiseen.

Ammattilaisen suunnittelemana nettisivujesi ulkoasu sekä houkuttelee tutustumaan sivuihisi tarkemmin että tekee sivujen selaamisesta vaivatonta ja miellyttävää. Kun ammattilainen suunnittelee väri- ja fonttimaailman, kuvat ja sommittelun, sivustolla pystytään heijastamaan sinulle tärkeitä arvoja ja välittämään haluttua fiilistä.

Toimivat käyttäjäystävällisesti ja nopeasti

Henkilöbrändisivut rakennetaan maailman suosituinta julkaisualustaa WordPressiä käyttäen. Monipuolisella WordPressillä sivuistasi saadaan juuri sinun näköisesi, käyttäjäystävällinen ja teknisesti laadukas kokonaisuus.

Myös sivujen turvallisuudesta on helppo huolehtia pitämällä WordPress ja sen lisäosat aina ajan tasalla automaattisilla päivityksillä.

On helppo päivittää myös itse

Sivut rakennetaan siten, että voit jatkossa itsekin halutessasi päivittää sivuja helposti, myös ilman aiempaa kokemusta verkkosivuista.

Helppokäyttöisen ja intuitiivisen visuaalisen rakentajan avulla voit esimerkiksi muokata vanhaa ja julkaista uutta teksti- tai kuvasisältöä vaivattomasti silloin, kun itse haluat. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen etenkin blogikirjoituksia silmällä pitäen.

Luovat edellytykset hakukonenäkyvyydellesi

WordPress-sivut tarjoavat lähtökohtaisesti erinomaiset puitteet hakukoneoptimoinnille esimerkiksi sivujen loogisen rakenteen, URL-osoitteiden sekä keveyden ja suorituskyvyn ansiosta. Henkilöbrändisivustosi hakukonenäkyvyys huomioidaan myös optimoimalla sivuston käytettävyyttä, latausnopeutta ja kuva- sekä tekstisisältöä jo suunnitteluvaiheessa.

Hyvä näkyvyys vaatii optimointityötä myös sivujen valmistuttua ja siksi saat lisäksi kattavan opastuksen hakukonenäkyvyyden kehittämiseen jatkossa. Näkyvyyttä kannattaa parantaa esimerkiksi optimoimalla blogiartikkeleita sinulle tärkeille avainsanoille sekä hankkimalla ulkoisia linkkejä, joissa voin auttaa.

Kiinnostaako henkilöbrändin rakentaminen tai kehittäminen?

Jutellaan tarkemmin henkilöbrändisi nykytilasta ja katsotaan, millä kaikin tavoin voin sinua auttaa.