Inbound-markkinointi

Inbound-markkinointi – 17 kulmakiveä liidikoneen rakentamiseen (+30 kohdan checklist)


Leo Sävel

Kirjoittaja: Leo Sävel

Leo on työskennellyt WordPress-verkkosivuratkaisuiden ja ihmisten verkkokäyttäytymisen parissa yli 10v.


Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät, mitä inbound-markkinointi on ja mitä ovat inbound-markkinoinnin kulmakivet. Ymmärrys auttaa sinua tekemään esimerkiksi oikeita strategisia valintoja yrityksesi markkinoinnin kehittämisessä.

Mitä inbound-markkinointi on?

Inbound-markkinointi on liiketoimintamenetelmä, jolla houkutellaan asiakkaita luomalla heille räätälöityä ja arvokasta sisältöä sekä kokemuksia. Inbound-markkinointi tarjoaa potentiaalisille asiakaskohderyhmille mielekkäitä sisältöjä ja muodostaa heihin yhteyksiä ratkaisemalla heidän kohtaamia ongelmia.

”Inbound-markkinointi ei ole kanava, taktiikka tai teknologia, vaan filosofia.”

Inbound-markkinointi = houkuttele, sitouta, ilahduta

Kun houkuttele, sitouta ja ilahduta kuvaavat inbound-markkinointiasi; tiedät, että olet oikeilla jäljillä ja todennäköisesti onnistut tai olet pian onnistumassa inbound-markkinoinnin strategiassasi.

Houkuttele sinun asiakaskohderyhmääsi parhaiten sopivat ihmiset luoksesi arvokkaalla sisällöllä. Asiantunteva ilmainen sisältö ja sen jakaminen tekevät sinusta luotettavan neuvonantajan, jonka puoleen on helppo ja turvallista kääntyä.

Sitouta yleisöäsi entisestään esittelemällä heille näkemyksiä, jotka ratkaisevat heidän ongelmansa ja auttavat heitä saavuttamaan tavoitteensa. Näin he todennäköisemmin ostavat juuri sinulta.

Ilahduta asiakkaitasi tarjoamalla heille apua ja tukea myös heidän ostoksensa jälkeen. Näin varmistat, että he saavat kaiken hyödyn irti ostamastaan tuotteesta tai palvelusta ja kokevat tehneensä hyvän päätöksen ostaessaan sinulta.

inbound-markkinointi

Toimivan inbound-markkinoinnin 17 kulmakiveä

En pidätä sinua pidempään jännityksessä, joten siirrytään heti inbound-markkinoinnin 17 tärkeimmän kulmakiven kimppuun. Näiden keinojen avulla rakennat verkkosivuistasi toimivan ja väsymättömän liidikoneen.

1. Tavoitteiden asettaminen

Tavoitteiden asettaminen luo pohjan verkkolöydettävyyden kehittämiselle. Verkkolöydettävyyden kehitystrategioiden tulisi pohjautua yrityksen liiketoimintatavoitteisiin. Yrityksen suurimmat tavoitteet ohjaavat yrityksen alatavoitteita, jotka puolestaan ohjaavat verkkolöydettävyyden tavoitteita.

Ovathan tavoitteet konkreettisia, mitattavia, saavutettavissa olevia, realistisia ja ajallisesti rajattuja?

2. Ostajapersoonat

Ostajapersoonien määrittely – ketkä ovat ideaaliostajiasi? Mikä ”triggeröi” heidät etsimään ratkaisua, jossa yrityksesi voisi olla avuksi? Mitä he odottavat yrityksesi kaltaisen toimijan tarjoavan? Miksi nämä ostajat eivät ehkä osta sinulta? Miten he ryhtyvät tutkimaan yrityksesi tarjoamia ratkaisuja ja lopulta tekevät päätöksen ottaa yhteyttä?

Ostajapersoonien määrittely pohjautuu yrityksen tavoitteisiin ja verkkoläsnäolon tarkoitukseen.

3. Verkkosivujen kehittäminen

Verkkosivujen kehittämisellä varmistat, että sivustosi on ajan tasalla, sitä on helppo käyttää, se näyttää ammattimaiselta, toimii kaikilla laitteilla ja on muutenkin optimaalinen hakukoneoptimointia varten.

Onnistunut inbound-markkinointi rakennetaan yrityksen liiketoimintaa tukevien verkkosivujen ympärille.

4. Avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus – Mitä termejä ostajapersoonasi käyttävät etsiessään ratkaisua ongelmaan, jonka voisit ratkaista? Kuinka vaikeaa näillä avainsanoilla on rankata hyvin (SEO difficulty)? Kuinka hyvin rankkaat näillä avainsanoilla tällä hetkellä?

Hakukoneoptimoinnissa luot tärkeimpien avainsanojesi ympärille kohdennettua sisältöä rakentamalla laadukkaita linkkejä verkkosivustollesi sekä sivustosi ulkopuolelle (backlinkit).

5. Blogi

Blogin kirjoittaminen ja postausten päivittäminen ovat hakukoneoptimoinnin tärkeimpiä, ellei tärkein osa-alue. Ihmisiä kiinnostavat mielenkiintoiset blogikirjoitukset huomattavasti enemmän, kuin yrityksen palvelusivut. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta palvelusivun optimoinnin sijaan on järkevämpää kirjoittaa tarjoamasi palvelun ympärille laadukas blogipostaus. Palvelusivu (johon ohjaat blogista) kannattaa pitää ytimekkäänä ja keskittyä konversioon.

Hyvä blogipostaus todennäköisesti rankkaa palvelusivua paremmin. Ilman blogia et todennäköisesti koskaan saa maksimaalista tehoa irti inbound-markkinoinnistasi.

6. Videot

Älä tyydy pelkkään blogiin, vaan tue sanomaasi myös videoilla. Videoiden suosio inbound-markkinoinnin tärkeänä osa-alueena kasvaa jatkuvasti. Suurin osa verkkosivuvierailijoista eivät yleensä aloita sivustolla videon katselua, mutta ne jotka aloittavat, saattavat todennäköisemmin sitoutua ja jopa ilahtua ilmaisesta hyvästä sisällöstä.

Videotyöskentelyyn on paljon hyviä ja ilmaisia työkaluja. Näistä mainittakoon tietysti kuningas YouTube, jolla upotat helposti videosanomasi osaksi verkkosivusisältöä. Näin käyttäjä pääsee halutessaan tutustumaan sivusi aiheeseen persoonallisemmin ja kenties laajemmin. YouTube-videoille voi saada myös yllättävän hyvän Google-näkyvyyden hakukoneoptimoimalla videot. Lue lisää hakukoneoptimointia käsittelevästä blogipostauksestani.

Toisena nostona hyvästä ja ilmaisesta videotyökalusta mainittakoon VidYard. VidYardin avulla voit lähettää esim. sähköpostitse videolinkin vastaanottajalle. Video voi olla vaikkapa opastusvideon siitä, miten joku asia tehdään tai videolla voidaan läpikäydä asiakkaalle tehty tarjous tarkemmin.

Hyvillä videoilla houkuttelet verkkosivuvierailijat toimenpiteisiin, sitoutat heidät sisältöihisi ratkaisemalla heidän ongelmiaan ja ilahdutat heitä tarjoamalla apua ja tukea myös heidän ostoksensa jälkeen.

7. Call To Action (CTA)

Call To Action eli tuttavallisemmin CTA on kaikessa yksinkertaisuudessaan verkkosivuilla oleva nappula, kuva tai tekstilinkki, joka rohkaisee sivustovierailijaa ryhtymään johonkin toimenpiteeseen. Käyttäjälle kerrotaan etukäteen, mihin CTA:n klikkaaminen johtaa. Yleensä CTA:n yhteydessä on järkevä perustelu sille, miksi käyttäjän kannattaisi ottaa seuraava askel ja klikata Call to Action -painiketta.

CTA-painikkeiden avulla sivuston konversioprosenttia pystytään parantamaan merkittävästi.

8. Laskeutumissivu (landing page)

Laskeutumissivu eli landing page on yksinkertainen sivu, jonka päätavoitteena on konvertoida vierailija liidiksi. Tämä tavoite voi olla esimerkiksi liittyminen uutiskirjeen tilaajaksi tai ilmaisen demon varaaminen.

Paremman hakukonenäkyvyyden ansiosta myös blogipostaukset toimivat usein laskeutumissivuina. Moni löytääkin yrityksen sivustolle ensimmäistä kertaa blogipostauksen kautta. Blogipostauksista vierailija kannattaakin ohjata eteenpäin kaikkein eniten konversioita tuottaville laskeutumissivuille.

Laskeutumissivu sisältää arvolupauksen vierailijan saamasta hyödystä vierailijan näkemää vaivaa vastaan.

9. Liidimagneetit

Liidimagneetit ovat yleensä sivuston sisällöllisesti ”parasta antia”. Jotain, joka on kuvattu ja laitettu tarjolle niin houkuttelevasti, että käyttäjä on valmis sisältöä vastaan luovuttamaan sähköpostiosoiteensa ja kenties muitakin yhteystietojaan. Yleisiä liidimagneetteja ovat esimerkiksi oppaat, e-kirjat, webinaarit, yms.

Liidimagneettien avulla sivuston omistaja saa kaikkein kiinnostuneimpien käyttäjien yhteystietoja ja yleensä myös tekee heille kohdennetumpaa säännöllistä inbound-markkinointia.

10. Chatbotit

Chatbottien avulla yritykset voivat palvella asiakkaitaan nopeammin, resursseja säästäen, olla paikalla 24/7 ja saada huomattavasti enemmän liidejä sekä asiakkaita verkkosivujensa kautta. Monelle yritykselle perus informaation tarjoamisen lisäksi verkkosivujen tärkein tavoite on asiakashankinta. Suurimmalla osalla suomalaisten yritysten sivustoista ei kuitenkaan ole chatbottia. Harva yritys siis todellisuudessa maksimoi sivustonsa kautta tulevia liidejä.

Chatbotin avulla yritys voi helposti jopa tuplata sivuston kautta saatavien liidien määrä ja asiakkaiden määrän.

11. Some

Sosiaalisen median avulla voidaan kasvattaa seuraajapoolia, verkostoitua mahdollisten tulevaisuuden ”fanien” kanssa, jakaa heille laadukasta blogisisältöä ja avata keskusteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Sosiaalinen media on sytytyslanka ja blogipostaukset dynamiittia.

12. Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinoinnilla parannetaan asiakaspysyvyyttä sekä lisätään asiakasuskollisuutta ja myyntiä tarjoamalla tilaajille kiinnostavaa sisältöä. Sähköpostimarkkinoinnilla voidaan luoda jatkuvaa liikennevirtaa verkkosivuston erilaisille yksittäisille sivuille, kuten blogiartikkeleihin ja palvelusivuille. Sähköpostimarkkinoinnilla tarjoat tilaajillesi arvokasta, heitä hyödyttävää sisältöä, etkä käytä sitä pelkästään palveluidesi tai tuotteittesi mainostamiseen.

Sähköpostimarkkinointi on yksi tehokkaimmista tai yleensä jopa tehokkain inbound-markkinoinnin muoto.

Tilaa vinkit verkkosivustosi optimointiin

Ilmainen mailisuorani tarjoaa yli 12 testatusti toimivaa keinoa kasvattaa myyntiäsi verkkosivujesi avulla. Tilaa kattava vinkkipaketti suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella. Voit poistua mailisuoralta koska tahansa.

Mailisuoran tilaus

13. Mainonta

Tee mainontaa niissä kanavissa, joissa uskot tavoittavasi potentiaaliset asiakkaasi kaikkein parhaiten. Yleisimpiä kanavia ovat Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, jne.. Mainosta tuotteittesi tai palveluittesi lisäksi myös kevyempää ja ei niin ”osta, osta, osta” -tyyppistä sisältöä.

Hyviä kevyempiä vaihtoehtoja mainostettavalle sisällölle ovat mm. blogipostaukset, videot ja muut asiakkaitasi houkuttelevat, sitouttavat ja ilahduttavat hyödylliset ilmaiset sisällöt. Tee myös tehokasta Remarketing -mainontaa esimerkiksi Googlen yhteistyösivustoilla ja Facebookissa.

Analysoi mainontasi tuloksia ja optimoi mainoskampanjoitasi säännöllisesti saavuttaaksesi jatkuvasti parempia tuloksia.

14. Konversioseuranta

Konversio tapahtuu, kun verkkosivuston kävijä suorittaa halutun tavoitteen, kuten lomakkeen täyttämisen tai ostoksen tekemisen. Konversioseurannalla seurataan tehtyjen konversioiden määrää, konversiotyyppiä ja hakukoneiden kävijöiden käyttämiä avainsanoja.

Haluatko selvittää mitä kautta liidi on tullut? Mikä toimii ja mikä ei? Millä avainsanoilla konversioita parhaiten tuottavat vierailijat saapuvat sivustollesi? Mistä lähteistä tulee liikennettä, mutta ei konversioita? Haluatko saada Google- tai Facebook Ads -kampanjallesi mahdollisimman hyvän ROI:n?

Konversio-optimoinnilla analysoit toimintasi tuloksia, pienennät kulujasi, sekä teet toimenpiteitä, jotka lisäävät konversioiden määrää ja parantavat niiden laatua. Ilman toimivaa konversioseurantaa inbound-markkinoinnin tehokkuuden mittaaminen on mahdotonta ja kehittämisestäkin tulee haastavaa.

15. Mittarit

Inbound-markkinointi ei ole mitään ilman tulosten mittaamista. Tästä syystä kovan luokan tekemisessä myös mittareita kannattaa olla paljon. Ainakin alussa. Myöhemmin voit pudottaa vähemmän tärkeitä poiskin. Dataa kuitenkin kannattaa aina kerätä, sillä jälkikäteen se on mahdotonta.

Mittaa ainakin näitä 14. kokonaisuutta:
1. Konversioprosentti (tuleeko 100 vierailijasta 2 vai 4 liidiä?)
2. Yhden liidin kustannus
3. Kuinka monta liidiä tarvitaan asiakkaaseen
4. Kulut per hankittu asiakas
5. Liikenteen lähteet
6. Linkkaavat verkkosivut (backlinkit)
7. Suosituimmat sivut
8. Välitön poistumisprosentti
9. CTA- ja landing page -suorituskyky (A/B-testaus)
10. Avainsanojen suoriutuminen
11. Hakukonesijoitukset
12. Avainsanakohtaiset liikennöintimäärät
13. Sähköpostilistojen tilaukset ja klikkausprosentit
14. Someyleisöt ja sitoutuminen

16. Liidien hoivaaminen ja segmentointi

Monimuotoisemmilla sivustoilla liidiksi kvalifioitumisen mahdollisuuksia on monia muitakin, kuin pelkästään perinteisen tarjouspyyntölomakkeen täyttäminen.

Yleensä nämä ovat liidimagneetteja, eli ”latausmuurin” takana olevaa premium-sisältöä kuten e-kirjoja tai oppaita. Latauksen yhteydessä liitytään usein myös sähköpostilistalle, joka todennäköisesti käynnistää liidin segmentoinnin. Jos liidi avaa esimerkiksi kaikki seuraavat 5 sähköpostia, saattaa se kilahtaa myynnille sähköpostiin lämpimänä liidinä. Jos liidi ei avaa ainuttakaan maileista tai vain pari, on niilläkin eri segmentointiluokat. Tämän tyyppiset hoivaputket voivat olla todella pitkiä ja matka ensikontaktista maksavaksi asiakkaaksi saattaa kestää jopa vuosia.

Hoivaputkessa liidin suorittamat toimenpiteet määrittävät liidin lämpötilan ja sen, ehdotetaanko liidille koskaan esim. puhelua tai tapaamista.

17. Inbound-markkinoinnin työkalut

Liidien hoivaamiseen ja segmentointiin erinomaisia työkaluja ovat HubSpot ja ActiveCampaign. Näistä HubSpot on ehdottomasti monipuolisempi, kalliimpi ja voidaan sanoa myös parempi. HubSpotilla on myös todella kattava ilmainen versio, jolla voi viedä CRM-tekemisen hyvinkin pitkälle ilman mitään kustannuksia. Kuitenkin heti kun tarvitset markkinoinnin ja myynnin automaatioiden tehostamiseen maksullisia ominaisuuksia (myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, verkkosivut, jne.), hinta hyppää yrityksesi tarpeesta ja koosta riippuen helposti 1000-3000 €/kk.

ActiveCampaign hinta

ActiveCampaignin käyttäjänä sen sijaan pääset pitkälle jo alk. 150 €/kk maksavalla paketilla. AC:ssa et valitettavasti saa kaikkea aina verkkosivuista hoivaputkien rakentamiseen samasta paikasta ja joudut todennäköisesti hyödyntämään useampia eri järjestelmiä. AC on tästä huolimatta kuitenkin erinomainen vaihtoehto HubSpotille, varsinkin jos budjettia ei ole alussa ihan niin paljoa.

Kun alat tekemään inbound-markkinointia tosissaan, tarvitset markkinoinnin automaatioiden tueksi toimivan järjestelmän, kuten HubSpotin tai ActiveCampaignin. Työkalujen avulla voit tarjota potentiaalisille asiakkaillesi helpommin oikeaa sisältöä oikeaan aikaan ja ohjata heitä ostomatkallansa eteenpäin.

Yhteenveto

Kaikilla edellä mainituilla yksittäisillä toimenpiteillä voidaan tehostaa yrityksesi inbound-markkinointistrategiaa, mutta parhaiten ne toimivat yhdessä. Esimerkiksi verkkosivustosi blogikirjoitukset tavoittavat suuremman yleisön, kun artikkelit ovat optimoitu hakukoneita varten ja niihin saadaan ohjattua liikennettä myös somen sekä sähköpostimarkkinoinnin kautta.

Optimoimalla inbound-markkinointistrategioitasi pysyt mukana kilpailussa ja parannat yrityksesi tuottoja.

Inbound- ja Outbound-markkinoinnin vastakkainasettelu

Inbound-markkinoijat saattavat välillä raflaavasti sanoa: outbound-markkinointi on kuollut. Tai vähintäänkin hengityskoneessa.

puhelinmyynti on kuollut

Varmasti siinä on pieni totuudensiemenkin mukana, sillä ottaahan inbound-markkinointi koko ajan enemmän ja enemmän jalansijaa outboundilta. Kukapa ei kontaktoisi mieluummin lämpimiä liidejä kylmien sijaan?

Lämpimiin inboundilla tuotettuihin liideihin on yleensä helpompi sopia tapaamisia ja tehdä kauppaa. Hehän ovat lähtökohtaisesti jo ilmaisseet kiinnostuksensa tuotetta tai palvelua kohtaan. Tämä taas helpottaa merkittävästi myynnillisen keskustelun avaamista ja eteenpäin viemistä.

Älä ymmärrä väärin..

Olen itsekin työurani aikana soittanut tuhansia kylmäpuheluita ja ovikelloja. Arvostan todella paljon kylmämyynnin ammattilaisia ja teen kylmämyyntiä jossain määrin vielä itsekin. Metodit vain ovat muuttuneet ja tulevat muuttumaan lisää jatkossakin.

Kylmämyynnissä ehdottomasti tärkeimpiä juttuja on..

Kohderyhmälle hyvin sopivan tuotteen tai palvelun lisäksi huolellinen prospektointi. Eli se, kuinka hyvin taustatyö ja kotiläksyt ovat tehty ennen potentiaalisen asiakkaan kontaktointia. Hyvin tehdyn taustatyön avulla pystytään valikoimaan kaikkein sopivimmat asiakkaat, joka tehostaa merkittävästi ajankäyttöä ja myynnin tuloksia.

Joka tapauksessa..

On prospektointi tehty kuinka hyvin tahansa, outbound-markkinointi lähtökohtaisesti häiritsee yleisöä sisällöillään, jota he eivät välttämättä aina halua. Perinteiset outbound-strategiat koostuvat yleensä kylmäsoittamisesta ja tuntemattoman yleisön vakuuttamisesta myyntipuheilla.

Inbound-markkinointi sen sijaan..

Luo arvoa potentiaalisille asiakkaille jo ennen heidän kohtaamistaan. Laadukkaiden sisältöjen, useiden kehotusten ja muistuttavan mainonnan avulla inbound-markkinointi on oivallinen keino pysyä kohderyhmän mielessä. Kun käyttäjän ostotarpeet heräävät toden teolla, hän muistaa saapua asiantuntijan luokse.

Löysit mahdollisesti itsekin tähän blogipostaukseen Googlen kautta? Ehkäpä etsit tietoa Googlesta avainsanalla inbound-markkinointi? Joka tapauksessa tulit mitä kautta tahansa, toivottavasti sisältö on vastannut tarvettasi ja olet saattanut saada jopa uusia oivalluksia markkinointisi tueksi.

Tiedän monia yrityksiä..

Jotka tekevät todella hyvää tulosta kylmämyynnillä. Etenkin kilpailluimmilla aloilla kylmämyynnillä ja oikea-aikaisella soitolla voidaan vaikuttaa merkittävällä tavalla ihmisten ostopäätöksiin.

Voidaan siis sanoa:

Kylmämyynti ei ole kuollut, mutta joillain aloilla siitä on tullut aikaisempaa haastavampaa.

Tänä päivänä..

Yrityksien tulisikin löytää juuri heille sopiva tasapaino inbound- ja outbound-myynnin välille. Sellainen tasapaino, jolla yritys saa parhaan mahdollisen myynnillisen hyödyn irti suheessa yrityksen resursseihin (verkkolöydettävyyteen panostaminen, raha, aika, henkilöstön määrä, jne.). Tätä sopivaa tasapainoa voidaan kutsua Smartboundiksi.

30 kohdan checklist inbound-markkinointiin

Mikäli vastaat yrityksesi inbound-markkinoinnista, varmista, että seuraavat asiat ovat tehtynä tai niiden tekemiselle on lyöty lukkoon realistinen aikaikkuna:

Checklist inbound-markkinointiin:
1. Aseta inbound-markkinoinnillesi konkreettisia, mitattavia, saavutettavissa olevia, realistisia ja ajallisesti rajattuja tavoitteita
2. Määrittele kaikkein potentiaalisimmat ostajapersoonat
3. Kehitä verkkosivujasi jatkuvasti asettamiesi tavoitteiden pohjalta
4. Tee avainsanatutkimus ja keskity tärkeimpiin avainsanoihisi

5. Panosta hiljalleen myös avainsanoihin, joista et usko olevan ihan niin paljoa hyötyä (saatat yllättyä)!
6. Julkaise säännöllisesti uusia blogipostauksia tärkeimmillä avainsanoillasi

7. Paranna ja laajenna säännöllisesti olemassa olevia blogipostauksia
8. Analysoi blogipostaustesi tehokkuutta, tee analyysien pohjalta johtopäätöksiä ja toimi saamasi tiedon perusteella
9. Karsi huonoiten menestyvät postaukset hyödyntämällä niiden sisältöjä hyvin liikennettä saavissa artikkeleissa
10. Tuota laadukasta videosisältöä osana inbound-markkinointiasi hyödyntämällä ilmaisia ja hyviä työkaluja (YouTube & VidYard)
11. Tee AB-testausta Call To Actioneillesi
12. AB-testaa erilaisia laskeutumissivuvaihtoehtoja
13. Rakenna sivustollesi uusia iidimagneetteja ja laajenna vanhoja
14. Lisää sivustollesi chatbot ja rakenna siihen sivukohtaisia ja personoituja konversioihin ohjaavia keskusteluja
15. Rakenna someläsnäoloasi kanavissa, joita suurin osa seuraajistasi ja faneistasi käyttävät

16. Julkaise säännöllisesti uusia ja vanhoja sisältöjä someyleisöllesi
17. Mainosta yritystäsi kanavissa, joissa potentiaalisimmat asiakkaasi viettävät aikaa
18. Tee somejulkaisuillesi maksettua mainontaa
19. Älä unohda promotoida myös kevyempiä sisältöjäsi, kuten blogipostauksia ja arvoa tuottavia videoita

20. Seuraa ja optimoi Google- ja some-mainontasi tuloksia jatkuvasti
21. Tekemällä Remarketing -mainontaa lasket mainontasi klikkauskohtaisia kustannuksia merkittävästi
22. Kasvata sähköpostimarkkinointilistojasi säännöllisesti

23. Nosta sähköpostimarkkinointilistojesi avaus- ja klikkausprosentteja poistamalla turhat tilaajat
24. Huolehdi, että verkkosivustosi konversioseurantasi on kunnossa ja jokaista mahdollista kosketuspistettä (mailisuora, eri sivujen lomakkeet, liidimagneetit, tarjouspyynnöt, jne.) seurataan
25. Rakenna ja ylläpidä liiketoimintasi näkökulmasta kaikkein oleellisimpia mittareita
26. Haali dataa myös niistä asioista, joita et välttämättä tällä hetkellä koe tärkeiksi – jos jonkin asian mittaamisesta tuleekin tärkeää, datan kerääminen jälkikäteen harvoin onnistuu
27. Rakenna liidien hoivaamiseen markkinoinnin automaatioihin perustuvia putkia
28. Segmentoi liidisi automaattisesti heidän verkkokäyttäytymisensä perusteella
29. Hyödynnä inbound-markkinointiin suunniteltuja työkaluja, kuten HubSpot ja ActiveCampaign
30. Tue myynnin ja markkinoinnin yhteispeliä säännöllisillä yhteisillä keskusteluilla liidien laadusta ja muista organisaation sisäisistä toiveista

Tilaa vinkit verkkosivustosi optimointiin

Ilmainen mailisuorani tarjoaa yli 12 testatusti toimivaa keinoa kasvattaa myyntiäsi verkkosivujesi avulla. Tilaa kattava vinkkipaketti suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella. Voit poistua mailisuoralta koska tahansa.

Mailisuoran tilaus

Kokonaisvaltainen inbound-markkinointi mielessä? Silloin todennäköisesti tarvitset yhden tai useamman täysipäiväisen työntekijän sen tekemiseen.

Jos sen sijaan tarvitset tekijää yksittäisiin kokonaisuuksiin, kuten konversioseurannan asettamiseen, AB-testaukseen, verkkosivuston muuhun optimointiin tai etenkin hakukoneoptimointiin, I’m interested!

Aloita varaamalla ilmainen kartoitus, niin tutkitaan yhdessä teidän nykytilaanne ja kerron, millä tavoin lähtisin kasvattamaan yrityksenne verkkoliidimääriänne.
👇👇👇👇👇👇👇