Yritysten kehittämispalvelut

ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut


Leo Sävel

Kirjoittaja: Leo Sävel

Leo on työskennellyt WordPress-verkkosivuratkaisuiden ja ihmisten verkkokäyttäytymisen parissa yli 10v.


Tavoitteleeko yrityksesi kasvua Suomessa tai kansainvälisesti? Onko tarpeenasi digitalisoida liiketoimintaasi ja hyödyntää verkon mahdollisuuksia aikaisempaa tehokkaammin liiketoimintasi kehittämisessä? Olisiko yrityksesi markkinointi ja myynti valmis ottamaan seuraavan askeleen? Yritysten kehittämispalvelut ovat hyvä ja edullinen tapa aloittaa yrityksesi kehittäminen.

Toimin ELY-keskuksen valtuuttamana asiantuntijana osaamisalueenani markkinointi ja asiakkuudet. Kauttani voit ostaa yritysten kehittämispalveluita edullisesti (325 € + alv. / pv). Palvelen yritystäsi valtakunnallisesti sijainnista riippumatta.

ELY-konsultointi 5 eri osa-aluetta

1. Markkinointi ja asiakkuudet
2. Kasvu ja kansainvälistyminen
3. Tuottavuus ja digitalisointi
4. Johtaminen ja henkilöstö
5. Innovaatioiden kaupallistaminen

Ely konsultointiin on siis 5 eri osa-aluetta, joista voit valita yrityksesi kehittämiselle sopivimman. Ylimpänä olevana Markkinointi ja asiakkuudet on oranssilla, sillä se on osa-alue, johon voit hankkia kauttani yritysten kehittämispalveluita.

On toki sanomattakin selvää; jos yritykselläsi on tavoitteena kasvu, kansainvälistyminen, digitalisointi, innovaatioiden kaupallistaminen tai jokin muu läheltä liippaava kokonaisuus, tarvitaan siihen hyvin todennäköisesti myös markkinointia ja myyntiä.

Jos hanke liittyy enemmän johtamiseen, henkilöstöön tai niihin kytkeytyvään kokonaisuuteen, jää markkinoinnin rooli tietysti vähemmälle. Korkeintaan ehkä sisäistä markkinointia saatetaan tarvita.

lmainen arvio – yritysten kehittämispalvelut

Lähetä yhteystietosi ja saat maksuttoman arvion, siitä onko yrityksellänne mahdollisuus saada ELY-rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen. Projektin laajuudesta riippuen säästät 1950 – 4875 € + alv.

ELY

ELY-konsultointi hinta:

ELY-keskuksen tukemien yritysten kehittämispalveluiden hinta on 325 € + alv. / päivä, joka on 25 % palvelun kokonaishinnasta (1300 € + alv. / päivä). ELY siis tukee kehittämispalveluita 975 € + alv. päivää kohden, joten voidaan ajatella, että yrityksesi saa ostettua kehityshankkeiden konsultointipalveluita 75 % alennuksella.

Kehittämispäiviä myönnetään 25 kerrallaan ja maksimissaan 15 päivää kolmen vuoden aikana. Esimerkiksi 5 päivän konsultointiprojektista (arvo 6500 € + alv.) yrityksesi maksaa ainoastaan 1625 € + alv.

ELY siis rahoittaa yrityksesi kehittämispalveluita 1950 – 4875 € + alv. edestä. Tätä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä.

ELY-konsultointipäivien 8 ehtoa. Voit hakea kehittämispalveluita kauttani, jos:

1. Yrityksesi ei ole suuryritys eikä ahvenanmaalainen
2. Yrittäjyys on päätoimista (yritys työllistää vähintään yrittäjän tai muun työntekijän)
3. Yritystoiminta on vakiintunutta (takana mielellään vähintään 1 tilikausi)

4. Yrityksellä on edellytyksiä kannattavaan liiketoimintaan
5. Yrityksellä ei ole maksamatonta verovelkaa eikä maksuhäiriöitä
6. Yritykselle ei ole viimeisen kolmen verovuoden aikana myönnetty de-minimis-tukea 200 000 €, eikä raja ylity myöskään palvelua myönnettäessä

7. Tarpeesi liittyy myyntiin, markkinointiin tai asiakkuuksiin
8. Tarve ei liity markkinoinnin tai myynnin käytännön toteutukseen (kuten markkinointimateriaalin, markkinointikampanjan tai verkkosivujen suunnitteluun)

Ei verkkosivujen suunnitteluun, eikä markkinoinnin käytännön toteutuksiin, mutta esim…

  1. Yrityksellesi parhaiten sopivien (digi)markkinointikanavien tunnistamiseen ja markkinoinnin kustannustehokkuuden parantamiseen
  2. Yrityksesi hakukoneoptimoinnin nykytilan analysointiin ja SEO-suunnitelman laadintaan
  3. Yrityksesi Google-mainonnan nykytilan analysointiin ja SEM-suunnitelman laadintaan
  4. Yrityksesi kokonaisvaltaisen verkko- ja digimarkkinointistrategian (SEO+SEM+Some) suunnitteluun ja laadintaan
  5. Asiakaskokemuksen nykytilan analysointiin ja kehittämiseen
  6. Inbound myyntiputken (verkkoliidihankinnan) analysointiin ja kehittämiseen
  7. Asiakkuuksienhallinnan ja myyntijohtamisen kehittäminen

    And the list goes on…

Kehitysprojektin myötä ymmärrys yrityksellesi kaikkein parhaiten soveltuvien ja kustannustehokkaimpien digimarkkinoinnin tekniikoista sekä työkaluista kasvaa. Jatkossa markkinointia on helpompi ostaa ulkoistettuna palveluna tai tehdä markkinointia yrityksen sisällä itse aikaisempaa kustannustehokkaammin.

Esimerkki 7 vaiheen etenemissuunnitelmasta:

1. Tarkempi veloitukseton kartoitus ja sopivuusarvio yrityksesi kehittämistarpeesta
2. Hakemuksen laatiminen ELY-keskukselle – olen tukenasi ja ohjeistan, miten vaadittava hakemus laaditaan
3. Hyväksytty päätös ELY-keskukselta (jos tulee lisäselvityspyyntö, muokataan hakemusta)

4. Konsultointipäivien aikataulujen kuten workshoppien sopiminen
5. Valmiin tuotoksen (esim. verkko- ja digimarkkinointisuunnitelma) viimeistely
6. Loppuraportin tekeminen ELY-keskukselle
7. Kehittämispalveluilla toteutettujen tuotosten implementointi osaksi yrityksen strategiaa ja päivittäistä tekemistä

Yritysten kehittämispalvelut – Verkko- ja digimarkkinointistrategia:

Luodaan tai uudelleenmuokataan yrityksen verkko- ja digimarkkinointistrategia vastaamaan tämän päivän parhaita digimarkkinointikäytäntöjä. Työ kannattaa aina aloittaa nykytilan kartoituksella. Mikä yrityksen markkinoinnissa on toiminut tai toimii tällä hetkellä kaikkein parhaiten? Mitä kautta tulee eniten hyviä liidejä? Mistä suurin osa liidiputken konversioista saa alkunsa? Mikä yrityksen markkinoinnissa voisi olla paremmin? Mitä markkinoinnin osa-alueita olisi syytä kehittää nopeasti? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin yritysten kehittämispalvelut on oiva ratkaisu.

7 merkittävää syytä, miksi jokaisella yrityksellä tulisi olla digitaalisen markkinoinnin strategia:

1. Kirkastaa markkinoinnin ja myynnin kulu- sekä tuottorakenteita
2. Auttaa ymmärtämään hinnoittelua, tuotteistamista ja asiakkuuksienhallintaa markkinoinnin näkökulmasta
3. Selkeyttää omat vahvuudet ja heikkoudet suhteessa kilpailjoihin

4. Antaa markkinoinnin toteutukselle selkeän suunnan ja ohjaa tekemistä
5. Toimii tiekarttana, kenelle mainontaa kohdennetaan ja missä kanavissa
6. Määrittää roolit kuka markkinointia toteuttaa
7. Tuo ammattimaisen otteen tekemiseen ja parantaa tuloksia

ELY-kehittämispalvelut esimerkki agendoista:

– Liiketoiminnan nykytilan yhteenveto
– Missio, visio ja arvot
– Liiketoiminnan tavoitteet

– Myytävä tuote/palvelu
– Hinnoittelu
– Prosessi
– SWOT
– Ostajapersoonat
– Kohdemarkkinat

– Kilpailija-analyysi
– Markkinointikanavat
– Markkinointitiimi
– Budjetit

Ennen digitaalisen markkinointistrategian luomista kannattaa:

Lähteä liikkeelle kohdeorganisaation mission, vision ja arvojen tarkastelusta. Ovatko kaikki nämä ajantasalla? Entä kirkkaina henkilöstön mielissä? Vahva pohja liiketoiminnan tavoitteille luodaan yhteisymmärryksellä, josta on helpompi siirtyä myytäviin tuotteisiin ja palveluihin, sekä hinnoittelun ja prosesseihin.

Kun yrityksellä on missio, visio tulevaisuudesta ja arvot, joiden takana koko henkilöstö seisoo, uutta toimivampaa strategiaa voidaan lähteä suunnittelemaan. Strategiasuunnittelussa haastetaan ja kyseenalaistetaan olemassa olevaa sekä aikaisempia strategioita.

Yritysten kehittämispalvelut – sopivan kumppanin löytäminen

Mikäli olet etsimässä ELY:n tukemia kehittämispalveluita, mutta et etsi yrityksesi myyntiin ja markkinointiin apua, en valitettavasti pysty toimimaan vastuukonsulttinasi. Ei kuitenkaan hätää, sillä ELY-konsultointi kilpailutus onnistuu vahvan yhteistyökumppaniverkostoni avulla tästä linkistä.

ELY-keskuksen valtuuttamia konsultteja kannattaa kilpailuttaa em. ilmaisen palvelun kautta. Jos sinulla perehtymiseen hiukan enemmän aikaa, voit etsiä sopivaa kehittämispalveluiden palveluntarjoajaa myös suoraan ELY-keskuksen kehittämispalveluiden asiantuntijahaun kautta.

Yritysten kehittämispalvelut ja niiden hyödyntäminen onnistuu parhaiten tutustumalla asiantuntijoihin tarkemmin sekä heidän vahvuuksiinsa. Pienellä tutkimuksella löydät itsellesi todennäköisemmin mahdollisimman hyvin sopivan ELY-keskuksen konsulttiyrityksen ja asiantuntijan, jonka tarjoamat palvelut soveltuvat parhaiten tarpeeseenne.

Maksuton arvio – yritysten kehittämispalvelut

Lähetä yhteystietosi ja saat maksuttoman arvion, siitä onko yrityksellänne mahdollisuus saada ELY-rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen. Projektin laajuudesta riippuen säästät 1950 – 4875 € + alv.

ELY

Voit laittaa minulle viestiä esimerkiksi oheisella lomakkeella tai soittaa 045 161 3667, niin käydään yritysten kehittämispalvelut ja niiden tarjoamat mahdollisuudet tarkemmin läpi.

Tämä on suositeltavaa, jotta voidaan kartoittaa projektin laajuutta ja varmistaa yrityksesi mahdollisuus saada ELY konsultointiin rahoitusta. Mikäli en myöskään olisi oikea henkilö projektiinne, kerron sen mielelläni ja osaan todennäköisesti tarpeidenne perusteella ohjata teidät sopivan asiantuntijan pakeille.

Terveisin,

ELY-keskuksen valtuuttama vastuukonsulttisi, Leo Sävel

Yritysten kehittämispalvelut mielessä? Aloita varaamalla ilmainen kartoitus tuosta alta, niin jutellaan tarkemmin, millainen ELY-konsultointiprojekti teille parhaiten sopisi.
👇👇👇👇👇👇👇